in

Prințul Charles, „descendent al lui Vlad Țepeș”, va fi Prinț de Transilvania

Charles, Prinț de Wales, ar fi primit propunerea de a deveni Prinț de Transilvania după ce un primar din România i-ar fi oferit moștenitorului Coroanei Britanice posibilitatea de a intra în posesia acestui titlu onorific, scrie Agerpres, citând presa britanică.

Primarul orașului Alba Iulia, Mircea Hava, i-ar fi oferit acest titlu, potrivit Daily Star. Hava i-a trimis o scrisoare lui Charles în care spune: “Știm cât de mult iubiți Transilvania. A devenit a doua dumneavoastră casă și ați fost cel mai valoros ambasador al regiunii. Mai mult, ați afirmat că vă trageți rădăcinile din legendarul nostru Prinț Vlad. Pentru că iubiți Transilvania așa de mult, ne-am spus: ‘Ce-ar fi dacă, în loc să fiți Prințul de Wales, ați deveni cunoscut drept Prințul de Wales ȘI al Transilvaniei?” și Mirror.
“Prințul este de asemenea descendentul lui Vlad Țepeș, conducătorul local care își trăgea dușmanii în țepe de lemn și care a inspirat personajul Dracula creat de Bram Stoker”, menționează Daily Star.
Prințul de Wales, despre care se spune că este “vrăjit” de ținutul rural transilvănean și de natura din această zonă, deține două case de vacanță vechi de 400 de ani în această regiune.

Transilvania, refugiul favorit al Prinţului Charles

Theresa May declanșa Brexitul, prinţul Charles era decorat cu “Steaua României” la CotroceniPensie în România pentru românii din diaspora, Guvernul a prelungit perioada

Haos la Consulatul din Londra. „Am folosit noul sistem on-line. Am așteptat PATRU ORE!”