Menu
in

Revolta ciobanilor. Au dărâmat gardul parlamentului. Proteste violente la București!

Peste 2.000 de ciobani au forțat intrarea în curtea Parlamentului, fiind nevoie de intervenția jandarmilor. Potrivit Adevărul, oierii protestează față de legea care limitează numărul câinilor de la stâne.

Senatoarea ALDE Cristiana Anghel a mers printre ciobani, jignindu-l pe unul dintre cei care cereau ca ministrul Agriculturii să vină pentru a rezolva situaţia, scrie Adevărul.

„Nu ministrul îţi rezolvă problema, eu fac legile. Eşti prost!“, i-a spus Cristiana Anghel unuia dintre protestatari.

Potrivit Federației Agrostar, noua lege a Vânătorii „încalcă grav dreptul la proprietate, interzic înfiinţarea, întreţinerea sau recoltarea culturilor agricole, fără asigurarea protecţiei faunei de interes cinegetice şi limitează numărul de câini pe care crescătorul de animale îi poate deţine“.

Achim Irimescu, ministru Agriculturii, a declarat pentru Digi 24: „Sperăm să găsim o soluţie pentru a-i împăca şi pe crescătorii de oi şi pe vânători. Legea a fost adoptată în perioada anterioară venirii Guvernului. Cred că a fost o scăpare. Trebuie să ne aşezăm la masa discuţiilor.”

Ciobani au protestat strigând lozinci împotriva noii legi și a politicienilor români.

„Lupilor, plecaţi acasă / Lăsaţi oile să pască / Pe păşunea strămoşească“, a scandat un alt grup. „La o sută de oi, trebuie cel puţin 10 câini conducători, dresaţi special să stăpânească turma, dar ce ştiu oamenii ăştia cu legea lor?”, a spus unul dintre protestatari.

PNL va depune un proiect de modificare a Legii vânătorii, urmând ca, până atunci, un grup de lucru să aibă consultări cu societatea civilă şi celelalte grupuri parlamentare, mai scrie Adevărul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version