in

Revoltător! Peste 1500 de animale sălbatice strict protejate, în pericol. Ministerul Mediului vrea împușcarea lor

Reprezentanții organizației de mediu WWF-România, precum și opinia publică, și-au exprimat nemulțumirea și indignarea în ce privește Ordinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) aflat în dezbatere publică, referitor la cotele de vânătoare pentru urși, lupi și pisici sălbatice, act normativ care prevede împușcarea a 552 de urși, 657 de lupi și 482 de pisici sălbatice.

România are “un sistem de raportare și administrare în care vânătorii numără, gestionează, împușcă și fac profit de pe urma animalelor sălbatice”, situație care “va genera erori grave”, precizează WWF-România.Potrivit unui comunicat al WWF-România, postat miercuri pe pagina de Internet a organizației, cotele sunt propuse în condițiile în care ministerul acceptă parțial argumentarea unui studiu de specialitate realizat de către un colectiv al Facultății Transilvania din Brașov.

“Autoritățile nu propun nicio alternativă la vânătoare, cum ar fi implementarea de măsuri de prevenire a conflictelor cu animalele sălbatice, câini la stână, garduri electrice, repelente etc. Nici măcar sistemul de compensații, existent în acest moment, nu funcționează eficient”, se notează în comunicatul WWF-România.

Ministerul subliniază faptul că înțelege “empatia publică a celor care au acces doar la informații care sugerează ‘un măcel’ împotriva animalelor sălbatice din România”, însă “prin demersurile sale de constituire a grupului de lucru, implicare a mediului academic și consultare a publicului larg dorește să se asigure că măsurile derogatorii nu sunt în detrimentul menținerii speciilor”.

WWF-România, ACDB și Grupul Milvus solicită Ministerului Mediului revizuirea cotelor și identificarea fără întârziere a soluțiilor alternative de a gestiona eventualele conflicte între speciile sălbatice și comunitățile locale.

Ursul, lupul, râsul și pisica sălbatică specii protejate prin lege atât la nivel național, cât și european, prin directiva Habitate, informează Agerpres.

CITITI MAI MULT:

Poze cu prinţul George şi câinele său Lupo. Fiul ducelui şi al ducesei de Cambridge, acuzat de cruzime împotriva animalelor

VIDEO Revoltător! Un urs polar este ţinut captiv într-un mall pentru selfie-uri cu vizitatorii

Urs, leu și tigru, nedespărțiți de 15 ani

„Ursul Carpatin”, condamnat pentru carduri false. În Marea Britanie este acuzat de răpire, sechestrare, şantaj şi vătămare corporală

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Câteva obiceiuri la care e bine să renunţi pentru a avea o relaţie sănătoasă, de lungă durată

Victor Ionescu, drept la replică: „Sunt o persoană cu atitudine proactivă și constructivă”