in

România, campioană europeană la sărăcia în muncă și la impozitarea muncii prost plătite

Deputatul USR Claudiu Năsui a postat un text pe pagina sa de Facebook, în care susține că România este campioană europeană la sărăcie în muncă, 17,4% dintre românii care muncesc aflându-se în risc de sărăcie, iar munca slab plătită din România este cea mai impozitată din Europa, la 41% din salariul minim.

„România este campioană europeană la sărăcie în muncă. 17,4 % din românii care muncesc sunt în sărăcie sau în risc de sărăcie, conform definiției Eurostat. În același timp, România este campioană la impozitarea muncii slab plătite. 41% dintr-un salariu minim este luat de stat. Cea mai mare rată de taxare a salariului minim din toată Europa, conform KPMG. Povara fiscală descurajează dezvoltarea economică reală în România”, a scris deputatul USR.

Acesta consideră că „povara fiscală ridicată” este cauza principală a migrației și a sărăciei din România.

„Povara fiscală pe munca slab plătită ne ține în sărăcie, ne gonește din țara noastră și ne stimulează să nu muncim. Da, să nu muncim. Tot România este a 3-a țară din Europa cu cea mai mare rată de inactivitate, după Croația și Italia. Toate acestea se întâmplă pentru că statul român descurajează munca printr-o povară fiscală ridicată. În Regatul Unit, sub 8.628 de lire pe an, nu se plătește absolut nimic la stat. De la 8.628 până la 12.500 de lire încep să se plătească contribuții. Iar abia peste 12.500 de lire pe an începe să se plătească impozitul pe venit”, mai observă deputatul.

Năsui argumentează în continuarea postării necesitatea scutirii de impozit a salariului minim.

„De ce? Sunt mai proști britanicii? Absolut deloc. Ei au înțeles că nu prin impozitarea sărăciei o vor reduce. La fel ca ei, multe țări europene au sume păsuite de la orice taxă. Asta îmi doresc și pentru România. De ce să ne impoziteze statul fiecare leu? Hai să avem o sumă, salariul minim, pe care ni-l lasă orice ar fi. Iar impozitarea începe după”, a mai adăugat Năsui.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Boris Johnson nu poate garanta încheierea un acord comercial cu UE până la sfârșitul anului

Mașinile diesel și pe benzină, interzise pe o stradă din centrul Londrei