in

România: Lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată. Ce se întâmplă cu românii care vin din Marea Britanie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 19 februarie, lista țărilor din zona galbenă.

Prin această Hotărâre, cu numărul 11, a fost actualizată lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea”, a transmis CNSU într-o informare de presă. FOARTE IMPORTANT: persoanele care vin din Germania NU mai stau în carantină!

Lista țărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România

Muntenegru 

Cehia 

Insulele Turks si Caicos 


Israel 

San Marino 

Monaco

Andorra 

Seychelles

Estonia

Slovenia

Saint Lucia

Portugalia 

Bahrain

Liban 

Spania 

Letonia 

Albania

Slovacia

Emiratele Arabe Unite 

Saint Vincent si Grenadines 

Aruba 

Statele Unite ale Americii 

Guernsey

Franța 

Suedia

Malta 

Serbia 

Maldive

Luxemburg 

Puerto Rico 

Marea Britanie 

Gibraltar

Sint Maarten

Brazilia 

Kuweit

Peru 

Olanda

Lituania

Panama 

Italia 

Irlanda 

Insulele Falkland 

Republica Moldova 

Chile

Barbados 

Belgia 

BelarusAntigua si Barbuda

Austria

Argentina 

Macedonia de Nord

Elveția

Uruguay 

Polonia 

Ungaria 

Qatar 

Palestine

Iordania 

Columbia 

Georgia

Cipru

Africa de Sud **

Persoanele care vin din zona galbenă trebuie să prezinte test PCR negativ la îmbarcare

Testul PCR negativ rămâne obligatoriu de prezentat la îmbarcarea în avion sau autocar, pentru cei care vin din statele incluse pe lista galbenă, iar carantina se reduce la 10 zile.

Peste 130 de cazuri de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie, confirmate în România

Conform CNSU, la intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat sunt obligate să prezinte un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării în avion sau autocar (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile.

„Pentru persoanele sosite din țările/zonele/teritoriile prevăzute și care nu prezintă la intrarea în tară un document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile”, se arată în hotărâre, decizia fiind valabilă pentru cei care, de exemplu, intră în țară cu mașinile personale.

De asemenea, persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au obligația prezentării la intrarea în țară a certificatului unui test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) și intră în carantină la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.

Sunt exceptate de la măsura carantinei mai multe categorii care nu prezintă simptome Covid, printre care șoferi, piloți, personal navigant, lucrători transfrontalieri. De asemenea, testul PCR nu e obligatoriu pentru cei care au efectuat vaccinul, inclusiv rapelul, copiii sub trei ani sau persoanele care au avut COVID.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bărbat aflat în carantină la hotel, în Londra: „SUNT ȚINUT ÎMPOTRIVA VOINȚEI MELE!”

ALERTĂ! Al treilea val de COVID. Primul-ministru avertizează: „Nu ne întoarcem la normal până în 2022”