in

România: șomeri recalificați în meserii fără căutareStatul român le oferă șomerilor cursuri gratuite de recalificare profesională, dar, paradoxal, meseriile noi pe care aceștia le pot învăța sunt, înt-un top realizat de ANOFM, exact cele care dau cei mai mulți șomeri.

Situația este absurdă în condițiile în care instituția ce organizează cursurile de formare profesională și care ține evidența meseriilor pentru care nu există o cerere pe piața muncii este aceeași: ANOFM.

În luna octombrie, de exemplu, statul oferă 207 programe de formare profesională, pentru un număr de 4.500 de şomeri. Cu câteva excepţii, meseriile pentru care se organizează cursurile se regăsesc în lista ocupaţiilor de evitat. De exemplu un șomer poate urma cursuri de calificare pentru lucrători în comerț, în condiţiile în care locul 2 în topul şomajului este ocupat de vânzătorii în magazine şi pieţe (11.300 şomeri), iar agenţii comerciali ocupă locul 31 în top (1.100 şomeri). O altă profesie în care cei fără slujbe pot obține o diplomă prin ANOFM, este cea de contabil care la rândul ei se regăsește în top 10 profesii care produc șomeri.

Potrivit statisticilor, meseriile care au căutare pe piaţa forţei de muncă în momentul de față sunt cele din domeniul IT și gestiune .

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Gălățenii, frustrați după meciul cu Manchester United

Irlanda: Mii de euro din cerșetorie, confiscați