in

Românii vor să plece din țară. 135.000 de pașapoarte emise doar de la 1 iunie

De la începutul verii au fost eliberate aproximativ 135.000 de pașapoarte fără a fi înregistrată o depășire a termenului de 10 zile lucrătoare în care se eliberează documentul de călătorie pe tot parcursul anului la nivelul întregii țări.

Menționăm că deși normele legale în vigoare prevăd un termen de 15 zile lucrătoare pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, în practică acestea se eliberează în doar 10 zile lucrătoare.

Perioada de emitere a documentului de călătorie românesc – 10 zile lucrătoare este una rezonabilă la nivel european, luând spre exemplu Franța unde acest document se eliberează în 2-4 săptămâni sau Germania cu o perioadă de așteptare de 4-6 săptămâni.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români, începând cu data de 24.06.2019, programul de lucru cu publicul a fost prelungit cu 2 ore în mun. București și în 31 de județe unde s-a constatat un trend ascendent al numărului de solicitări de pașapoarte. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Direcției Generale de Pașapoarte (www.pasapoarte.mai.gov.ro/).

Tot pentru evitarea aglomerației la depunerea cererilor de eliberare a pașaportului, reamintim solicitanților că au posibilitatea de a se programa online, pe site-ul www.epasapoarte.ro/, iar pentru a nu mai sta la coadă pentru a ridica pașaportul, a fost introdusă posibilitatea expedierii pașaportului simplu electronic prin poștă.

De asemenea, cetățenii pot verifica stadiul cererii lor la adresa https://epasapoarte.ro/verifica/, existând posibilitatea ca acesta să fie eliberat mai devreme decât termenul comunicat la depunerea solicitării.


Consulatul de la Londra, asaltat de cererile românilor. Aproape 20.000 de pașapoarte eliberate în ultimele patru luni

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Exeter: Șofer român beat și fără permis, își ucide prietenul, după care fuge de la locul accidentului

România, situație îngrijorătoare: Peste 5.000 de copii au dispărut de acasă în ultimul an