Menu
in

Românul devenit celebru pentru plăcuțele anti-PSD, candidează la europarlamentare. Cere sprjinul Diasporei

Răzvan Ştefănescu, românul din Suedia devenit celebru astă vară după controversa legată de numerele de înmatriculare anti-PSD, va candida, ca independent, pentru un loc de europarlamentar, la alegerile din 2019 pentru Parlamentul European. El este nemulţumit de calitatea oamenilor care ne reprezintă la Bruxelles şi cere sprijinul românilor din Diaspora.

”Am luat decizia de a candida independent la alegerile de anul viitor pentru Parlamentul European, asta după multe gândiri şi răzgândiri.

Am decis să fac acest pas pentru că NU sunt mulţumit de calitatea oamenilor care îi reprezintă pe români în faţa Europei, pentru că m-am săturat să fim mințiți și pentru că îmi doresc să fac mai mult pentru noi. Vreau ca noi toţi, cei din Diaspora, să fim şi mai uniţi, mai ales acum când ţara noastră, pe care am fost obligaţi s-o părăsim, trece prin clipe cumplite. Vreau să putem vota liber, fără sabotaje de genul celor din 2014, să ajutăm măcar cu un simplu vot România.

Ştiu că va fi greu și asta pentru că legislația electorală din România spune că o persoană care vrea să candideze la alegerile europarlamentare, ca independent şi nu pe liste de partid, trebuie să strângă 100.000 de semnături. Dar tocmai de aceea mă bazez pe sprijinul vostru. Sunt român şi iubesc România la fel ca voi toţi, vreau să fac ce pot eu mai bine pentru ţara mea. Doar împreună putem reuși!”, a declarat Răzvan Ştefănescu pentru ziaristii.com.

Pe 7 august, dosarul penal deschis pe numele lui Răzvan Ștefănescu pentru că a circulat cu numere de înmatriculare cu un mesaj ofensator la adresa PSD, a fost clasat. Fapta nu există, a fost de părere procurorul, după ce a analizat dovezile aduse de Poliţie.

Numerele de înmatriculare care i-au dat atâtea bătăi de cap au fost înlocuite cu altele, şi acestea emise tot de autorităţile din Suedia, iar plăcuţele de înmatriculare cu mesajul anti-PSD au fost anulate de autorităţile suedeze.

Oficialii suedezi şi-au motivat decizia spunându-ne că atunci când aprobă aceste plăcuţe personalizate, iau în considerare şi ca mesajul scris pe ele să nu fie unul jignitor. Ei declară însă că le este imposibil să evalueze intotdeauna toate combinaţiile de litere care ar putea să însemne ofense în toate ţările din lume.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version