in

Scandalos! Un consilier PSD spune despre românii din diaspora că sunt hoți: „Cu ale cui valize fug românașii ăștia?”

Scandal în Consiliul Județean Vrancea pe tema unui monumente propus a se construi în memoria românilor morți peste granițe. Social democratul Valentin Ochean a declarat că este împotriva ridicării la Focșani a unui astfel de memorial pe motiv că românii din diaspora sunt niște infractori.

El a luatîn râs tema monumentului, care reprezenta o familie cu copii și cu valize.

„Dacă s-ar face acest monument, s-ar putea să se întrebe unii cu ale cui valize fug românașii ăștia?”, a declarat sarcastic consilierul PSD, potrivit agendadiasporei.com.


Mai mult, el a adăugat că imaginea României a avut  mereu de suferit din cauza românilor care locuiesc dincolo de granițe.

„Lucrurile bune pe care le fac românii care sunt plecați din țară sunt acoperite de un strat gros de infracțiuni care sunt produse tot de concetățeni de-ai noștri și din motivul ăsta, când te duci să închiriezi o mașină, fie brusc s-au terminat mașinile, fie îți trebuie 60 de carduri de credit și patru documente de identitate”, a relatat acesta o întâmplare personală.

Ovidiu Burduşa, consilier PNL Vrancea, care locuiește de mai mulți ani la Roma, i-a dat replica lui Ochean pe pagina sa personală de Facebook: „Vedeam acest demers ca un simplu mulțumesc din partea autorităților locale pentru aportul valutar adus în economia Vrancei de cei aproape 70.000 de vrânceni, care astăzi lucrează peste hotare.”

„Nu mă așteptam ca majoritatea PSD-Alde sa fie așa de obtuză. Consilierul PSD Ochean și-a motivat votul împotrivă spunând că aflându-se în străinătate i s-au cerut garanții suplimentare la închirierea unei mașini pentru simplu fapt că este roman. Domnia sa se simte jenat de apartenența la un popor care a dat circa 4 milioane de emigranți și care nu-i fac cinste”, a continuat Burdușa.

În luna aprilie, consilierii județeni ai Partidului Național Liberal Vrancea au inițiat un proiect de hotărâre prin care au solicitat tuturor consilierilor, indiferent de culoarea politică, să fie de acord cu exprimarea unui acord de principiu pentru construirea unui monument în Focșani, mai arată publicația amintită.

Olguța Vasilescu în scandal cu Diaspora pentru votul de la Eurovision: Dacă votați ca la prezidențiale, câștiga România!

Românii, atacați pe Facebook. „Sunteți plaga societăți, curve și hoți nespălați” Reacții: „Ești o rușine! Un analfabet și un incult bolnav!”

Un român din UK îi scrie parlamentarului Manda: „Cum vă permiteţi să jigniţi şi să aveţi un comportament de derbedeu?”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România se golește. Europarlamentar român: „200.000 de români părăsesc anual țara”

Boris Johnson are vești bune: „Românii din UK nu trebuie să fie deloc îngrijorați”