in

Senatorul Brăiloiu, respins de Iohannis pentru funcția de Ministru al Diasporei. A fost numit un interimar

După demisia Nataliei Intotero din fruntea Ministerulu pentru Românii de Pretutindeni, motivată de participarea acesteia la campania electorală pentru europene, locul ei ar fi urmat să fie ocupat de senatorul PSD Liviu Tit Brăiloiu.

Președintele Klaus Iohannis a respins însă această schimbare, așa cum a respins shimbările și de la Fonduri Europene și de la Justiție, celelalte două ministere remaniate.

Astfel că singura soluție a fost numirea unui ministru interimar. Astfel, Radu Ștefan Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, va fi și ministru interimar la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Cine este însă ministrul refuzat de Iohannis, Liviu Brăiloiu, numire decisă de Comitetul Executiv Naţional al PSD? În primul rând este un om bogat. În topul milionarilor români, a apărut încă din 2011. Ediția Forbes 2011 îi atribuia o avere estimată la 11 milioane de euro.

Ultima sa declarație de avere consemnează multe case si terenuri la mare (Eforie Nord și Mamaia, dar și o casă la Madrid), bijuterii, ceasuri (de 300.000 euro), zeci de conturi cu sume de la zeci de mii pânănpeste un milion de euro, acțiuni la firme profitabile.

Fost prefect la Constanța, în prezent senator, el a fost desemnat de partid să îi ia locul Nataliei Intotero, candidată la alegerile europene.


Potrivit publicației HotNews, în noiembrie 2017, Tit Liviu Brailoiu i-a calificat drept “ciobani”

pe ziariștii care doreau sa ia declaratii de la ministrul Apărării de atunci, Mihai Fifor. În decembrie 2017, senatorul PSD a fost acuzat că i-a spus Florinei Presadă, de la USR:

“Prințeso, Sugi P…a!”. În septembrie 2018, Liviu Brăiloiu a cerut adoptarea unei legi care să reglementeze și să controleze conținutul postărilor pe Facebook , pentru că “apar tot felul de amenințări, incitare la tot felul de agresiuni”.

Mai multe asociații din grupul extremiștilor „Rezist” i-au scris o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, cerându-i „să nu îl accepte pe Tit Liviu Brăiloiu în funcția de ministru pentru românii de pretutindeni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Europarlamentare 2019. Românii din Marea Britanie au la dispoziție mai multe secții de votare decât la ultimele alegeri generale

Hai, România, hai că se poate!