in

Spital din Brăila, vandalizat de muncitori din Pakistan infectați cu Covid-19. Asiaticii au aruncat cu mâncare după medicii care îi tratează

muncitori din Pakistan infectați Brăila

Un grup de 41 de muncitori din Pakistan au fost infectaţi cu coronavirus şi au fost internaţi într-o clădire nouă a Spitalului Judeţean din Brăila. Aceştia au fumat în saloane, au distrus geamurile şi au aruncat cu mâncare după medicii care îi tratează.

Cei 41 de cetățeni din Pakistan sunt angajați ai unei companii de construcții din Galați și s-au infectat cu noul coronavirus pe șantier. Au fost internaţi în urmă cu zece zile într-o clădire nouă a Spitalului Judeţean din Brăila, special amenajată pentru persoanele infectate cu coronavirus.  Angajaţii unităţii medicale au reclamat comportamentul necivilizat al pakistanezilor şi faptul că aceştia au provocat o serie de distrugeri.

”Sunt 41 de pakistanezi internaţi într-un corp de clădire nou. L-am inaugurat recent, în timpul epidemiei de COVID-19. Mi s-a spus că au făcut distrugeri, au scos plasele de ţânţari de la geamuri, le-au smuls ca să poată fuma. Noroc că cei din spital şi-au dat seama de intenţia lor şi au oprit sistemul antiincendiu, umpleam clădirea cu apă. Probabil, sunt multe pagube, aşa mi s-a spus. În plus, s-au purtat urât cu personalul spitalului, au aruncat cu mâncare după asistente”, a declarat Francisk Iulian Chiriac, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, pentru Mediafax.

Autorităţile brăilene aşteaptă un raport privind pagubele provocate de asiatici, după care se vor adresa ambasadei Pakistanului şi angajatorului pakistanezilor, o firmă de construcţii din Galaţi, pentru a le plăti.

Există posibilitatea ca cei 41 de pakistanezi să fie externaţi în cursul acestei săptămâni dacă testele pentru depistarea coronavirusului vor ieşi negative. ”Probabil, vor fi externaţi zilele următoare, trebuie să aibă fiecare câte două teste negative. Sperăm să fie aşa. Eu am solicitat un raport privind pagubele, apoi vom scrie scrisori către ambasada din Pakistan şi către angajatorul lor. Vom solicita să acopere pagubele făcute, nu-i normal ce s-a întâmplat. Când ajungi într-un loc modern, civilizat, precum unitatea medicală în care i-am cazat, nu te comporţi aşa”, a mai adăugat preşedintele CJ Brăila.
Vești bune pentru românii din UK: Liber la nunți în biserică de sâmbăta viitoare

Vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford este testat pe oameni în Brazilia. Cât este de eficient