in

Spitalele regionale ale guvernului PSD, mai scumpe ca cele din Marea Britanie

Deputatul PNL Ionuț Stroe atrage atenția că suma pe metru pătrat estimată de guvernul PSD pentru spitalele regionale este mult mai mare față de sumele cu care s-au construit spitale în Londra, Norvegia sau în Marea Britanie. 

„Dacă se făcea în Londra, Spitalul Regional din Craiova costa de 3-4 ori mai puțin și se făcea mult mai repede! În Londra și Marea Britanie, construcția unui metru pătrat de spital costă undeva între 3000-4000 Lire (date Statista.com).


Am găsit studii despre Norvegia sau Statele Unite unde metrul pătrat costă între 2000-4000 Euro. Doar la Craiova, Guvernului PSD i-a rezultat pentru noul Spital Regional un cost de … 15.000 Euro pe metru pătrat! De vreo 4 ori mai mult! 536 de milioane de euro pentru 36 de mii de metri pătrați”, a precizat liberalul pe Facebook.

Liberalul cere Guvernului să arate cum a făcut calculele și avertizează că Spitalul Regional Craiova se transformă „încet-încet” într-o iluzie.

Dacă se făcea în Londra, Spitalul Regional din Craiova costa de 3-4 ori mai puțin și se făcea mult mai repede!În…

Posted by Ionuț Stroe on Friday, June 21, 2019

„Chiar și dacă am lua strict costul anunțat de 300 de milioane de euro pentru construcția în sine, tot ajungem la un cost de 8000 de euro pe metru pătrat. Cer Guvernului și autorităților să pună toate hârtiile pe masă, toate calculele pentru a înțelege de ce la Craiova, cu mână de lucru mai ieftină și materiale mai ieftine, vom plăti de 3-4 ori mai mult. Ceea ce înseamnă că totul va dura și mai mult, pentru că banii vin încet. Din cauza incompetenței manageriale și în expertiza pe fonduri europene, Spitalul Regional Craiova se transformă încet-încet într-o nou caz de „autostradă Craiova-Pitești”

O iluzie cu care sunt păcăliții craiovenii și oltenii de către Guvernarea PSD”, a mai scris Stroe pe Facebook.

Premierul Dăncilă cheamă națiunea română la „unitate și frățească armonie”ȘOC la un dineu politic în Anglia. Momentul în care un ministru conservator strânge de gât o protestatară

Radu Mazăre, croitor la Rahova