in

Stați liniștiți. Guvernul României este pregătit pentru repatrierea românilor din Marea Britanie


Viceprim-ministrul Guvernului României, Sevil Shhaideh, spune că Guvernul este pregătit pentru eventuale repatrieri ale cetăţenilor români din Anglia, după Brexit.

Potrivit unor statistici, în Marea Britanie lucrează aproximativ 150.000 de cetăţeni români.Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, a fost întrebată, la Focșani, cât este de pregătit Guvernul în eventualitatea în care un Brexit dur îi va afecta pe cetăţenii români.

„La nivelul fiecărui minister, prin grija Ministerului Afacerilor Externe, se identifică soluţii, situaţii care pot interveni în urma Brexit-ului, astfel încât poziţia noastră, ca şi guvern, să fie finalizată şi acoperitoare pentru toate aceste domenii.

La nivelul Ministerului Dezvoltării, în momentul în care ar exista o situaţie impusă de Brexit, de returnare a cetăţenilor români, deci o situaţie ipotetică, analizăm partea de locuinţe, posibilităţi de încadrare. Avem şi programe speciale pentru noi locuri de muncă pentru românii care se întorc în ţară”, a spus Sevil Shhaideh.

Un oficial european aruncă bomba. Brexit-ul poate fi oprit!

Lovitură de teatru pentru SNP. Scoțienii preferă Partidul Conservator

Campanie electorală în UK. Partidul Laburist promite mai multe zile libere, conservatorii – impozite mai mari

 
Românii, pe primul loc la solicitarea cetățeniei altui stat UE

Un preot anglican de 78 de ani s-a căsătorit cu un român de 24. „N-am crezut niciodată că se va întâmpla la vârsta mea”