in

Teodor Meleșcanu, înlocuit din funcția de ministru de Externe cu un fost europarlamentar PNL

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a confirmat luni, 15 iulie, faptul că Teodor Meleșcanu va fi înlocuit din funcția de ministru de Externe.

Vosganian a precizat că propunerea ALDE pentru postul de ministru de Externe este Ramona Mănescu, fost europarlamentare PNL care a trecut la ALDE.


„Această propunere a fost, să zic așa, rezultatul unei decizii colective apărută la o evaluare la mai mulți membri ALDE cu experiență în politica externă. Ne-am oprit asupra doamnei Mănescu din mai multe considerente, pe unele le-am amintit deja. Doamna Mănescu este în același timp și reprezentantul al unei noi generații, este o prezență care ar putea să contribuie la ideea că ALDE are resurse suficiente pentru împrospătarea acțiunii sale. Și în același timp, desigur, am avut în vedere și faptul că doamna Mănescu a fost parte activă în planul european atunci când s-a pus problema apărării prestigiului României.” – a spus Vosganian.

Purtătorul de cuvânt al ALDE a mai declarat că Meleșcanu știe deja de această schimbare și se va ”supune”.

„Domnul Meleșcanu ne-a transmis că se va supune deciziei și în principiu a fost prevenit cu aceasta. Așadar pentru domnul Meleșcanu nu este nicio surpriză. Eu sper să fie o surpriză plăcută că în timpul întâlnirii mai mulți colegi s-au exprimat extrem de elogios la adresa domniei sale” – a declarat Varujan Vosganian.

Teodor Meleșcanu cere scuze românilor din diaspora: „Am dispus o anchetă”

Zeci de mii de români au semnat o petiție pentru demisia ministrului de Externe Teodor MeleșcanuMarea Britanie: Al cui va fi chipul de pe noua bancnotă de 50 de lire sterline

Marea Britanie. O instanță a decis extrădarea în România a miliardarului fugar Puiu Popoviciu