in

Tot mai mulți români vor să aibă certificat Cambridge de limba engleză

Numărul românilor care susţin examenul de limba engleză Cambridge a crescut cu 80% în ultimii opt ani, iar majoritatea promovează cu succes, potrivit datelor prezentate de reprezentanţii din România ai Cambridge English Language Assessment.

 

Astfel, 88% din elevi promovează cu succes examenul Cambridge English First (FCE – primul nivel de engleză), iar pentru Cambridge English Advanced (CAE), cel mai popular examen de acest gen, rata de promovabilitate a românilor este de 78%.

Examenele Cambridge English sunt concepute şi evaluate de către Departamentul de dezvoltare al Universităţii din Cambridge şi oferă certificate de limbă engleză în scop educaţional şi profesional.

În România, un examen Cambridge English Advanced poate înlocui proba de limba engleză de la Bacalaureat. De altfel, 6 din 10 părinţi români recunosc Cambridge English drept furnizor internaţional de examene de atestare a cunoştinţelor de limba engleză.

Deşi diploma are termen de valabilitate nedefinit, faţă de IELTS sau TOEFL care au termen de doi ani, universităţile străine cer, de obicei, ca diploma să fie relativ recentă, nu mai veche de 4-5 ani. Dacă studentul are o diplomă mai veche de atât, este posibil ca universitatea să ceară o testare suplimentară, au explicat reprezentanţii Cambridge English.

În general, aceasta nu este o problemă pentru tinerii români, având în vedere că ei susţin examenele acestea în clasele a XI-a şi a XII-a, tocmai în vederea admiterii la o universitate din străinătate.

Peste 5 milioane de candidaţi din peste 130 de ţări participă la examenele Cambridge English în fiecare an.

De asemenea, peste 20.000 de universităţi, angajatori, administraţii guvernamentale şi alte organizaţii se bazează pe examenele şi atestatele Cambridge English, ca dovadă a cunoştinţelor de limbă engleză.

Cele mai populare examene Cambridge sunt CAE şi CPE, din cadrul examenelor generale, care pot înlocui proba de competenţe lingvistice într-o limbă străină de la Bac.

Cambridge English Advanced este cunoscut şi sub denumirea Cambridge Advanced Certificate in English (CAE) şi demonstrează un nivel de engleză la standardul cerut pentru a studia în străinătate sau a profesa în limba engleză.

 

În ceea ce priveşte formatul examenului, acesta are patru probe: Reading and Use of English – înţelegere a textului şi utilizare a limbii engleze, Scriere (Writing) şi Ascultare (Listening), toate probele susţinându-se în aceeaşi zi. Excepţie face proba de Vorbire (Speaking) se poate susţine în aceeaşi zi sau într-o altă zi. Această probă se susţine în perechi de câte doi candidaţi, cu doi examinatori.

 

Un student român la Cambridge a murit subit. Avea DOAR 21 de ani

Cum a fost primită vestea nașterii prințesei de Cambridge

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Update – Vehicul suspect în Canary Wharf. Mai multe clădiri, evacuate!

Mihalache vrea ambasador, dar nu renunță la indemnizația de la academia lui Gabriel Oprea