in

Traian Băsescu: România e în zona de risc din cauza GrecieiTraian Băsescu a declarat duminică, la Bruxelles, după reuniunea liderilor celor 27 de state membre UE, că întârzierea deciziilor în privinţa Greciei afectează situația economică a României.

Președintele României a susținut că situația din Grecia și lipsa unei decizii la Bruxelles în privința acesteia au dus la creșterea costurilor de împrumut pentru România. “Am ajuns în zona de risc, deoarece în țară 20% din piața bancară e reprezentată de bănci grecești“, a replicat acesta. Băsescu a declarat că se așteaptă ca până miercuri UE să ajungă la o concluzie în ceea ce privește măsurile luate în privința Greciei, comentând că orice întârziere face rău întregii zone europene. După întâlnirea liderilor celor 27 de state membre, acesta a mai spus că „este de admirat răspunderea pe care şi-au asumat-o liderii din zona euro care plătesc, cu bani publici şi propria responsabilitate politică greşelile altora”.

Pe de altă parte, șeful statului a atras atenția asupra faptului că România nu poate accepta o recapitalizare a băncilor, care să fie adusă la volumele necesare prin retragere de bani de pe piața românească pentru a face faţă crizelor din interiorul zonei euro. “Situația actuală a pus România în situația de a se împrumuta la mai mari decât în 2010”, a spus Băsescu. În final, președintele a declarat că, în privinţa regulilor bugetare pe care toate statele UE trebuie să le respecte, liderii prezenţi la consiliu au căzut de acord că este nevoie de modificări ale tratatului european.


Miercuri, într-o nouă ședință a Consiliului UE, liderii din zona euro vor lua deciziile aşteptate pe recapitalizarea băncilor şi fondul de salvare. Orice modificare de tratat trebuie aprobată de toate cele 27 de state membre.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

CNN: Documentar șocant despre traficul uman

Sarkozy, atac dur la adresa premierului britanic