in

Un grup din Marea Britanie cere desființarea Curții Constituționale. „Este în conflict cu poporul român”

Grupul „Diaspora Europeană din Marea Britanie, condus de Mario Mocan, implicat în protestele care au avut loc în august 2018, în Piața Victoriei, din București, îi cere președintelui României, în plină  pandemie de coronavirus, organizarea unui referendum pentru desființarea Curții Constituționale.

Petiția concepută pentru acest deziderat întrunea, în urmă cu câteva zile, peste 14.500 de semnături, dintre care mai mult de trei sferturi localizate pe teritoriul României.

Petiția este formulată în atenția Administrației Prezidențiale, direct președintelui Klaus Iohannis, și este o inițiativă a „Diaspora Europeană”, scrie Jurnalul.ro.

Documentul critică instituția statului român care veghează la respectarea Constituției, pe care o consideră ca fiind „în conflict cu poporul român”.

„Înființată în 1992, Curtea Constituțională a României, care trebuia să fie garantul respectării Constituției, a devenit cu timpul instrumentul represiv principal al Partidului Social Democrat (PSD).”

Senatorul Viorel Badea confirmă ridicarea carantinei în România: „De azi nu va mai fi izolat nimeni”


În special, activitatea din ultimii ani a știrbit puternic imaginea și reputația Curții, iar încrederea poporului în independența Curții a scăzut dramatic. Sondajele efectuate în ultimele zile arată că tot mai mulți cetățeni sunt de acord cu desființarea CCR și înlocuirea judecătorilor cu profesori de drept constituțional.”

„Având în vedere faptul că membrii Curții sunt numiți politic, independența acestora este pusă la îndoială din ce în ce mai des. Luând în calcul și nemulțumirea poporului față de salariile și pensiile speciale exorbitante ale membrilor, devine din ce în ce mai greu de justificat existența acestei instituții, care nu mai pare să-și îndeplinească atribuțiile, din contră, își depășește limitele conferite de lege pentru a servi un grup politic care se află în coliziune directă cu poporul român.”

„Mai mult de atât, în ultimele luni, România pare a fi condusă de CCR, judecătorii fiind cei care stabilesc cursul politic al țării. Acest fapt creează în sine un conflict constituțional între CCR și poporul român, suveranitatea poporului fiind subordonată CCR-ului. Pentru aceste motive, noi, societatea civilă, cerem organizarea unui Referendum pentru consultarea poporului în ceea ce privește desființarea Curții Constituționale Române și înlocuirea acesteia cu o soluție mai potrivită, în linie cu voința poporului”, se arată în petiția citată.

„Diaspora Europeană” este o organizație autointitulată ca fiind o pagină pe o rețea de socializare, „unde vocile independente ale diasporei postează și dezbat toate problemele românilor. Nu facem propagandă niciunui partid politic”.

Diaspora Europeană „este administrată de un grup de cinci cetățeni români, care domiciliază la Londra: Narcis Mocan, zis „Mario Mocan”, Simona Roxana Baciu, Adrian Bogdan Cadâr, Lazăr Mladin și Alexandru Vlad Baciu.

Anul trecut, organizația s-a implicat activ și în procesul electoral aferent alegerilor europarlamentare, susținând candidatura independentului George Simion.

PNL a atacat la Curtea Constituţională legea PSD prin care se amână plata ratelor bancare

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Directorul OMS a fost „cumpărat” de China. Acuză secretarul de Stat american, Mike Pompeo

Grupare de proxeneți din Buzău exploata tinere în Marea Britanie. Membrii grupării făceau parte dintr-o „familie respectabilă”