in

UNICEF: Românii încep să consume alcool de la 14 ani

O statistică îngrijorătoare a fost dată publicității de UNICEF. Potrivit acesteia, consumul de alcool în rândul minorilor este foarte ridicat, iar vârsta medie la care românii încep să consume aceste produse este de 14 ani.

Potrivit lui Florin Rădulescu, președintele Asociației Spirits România, „42% dintre minorii români cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani au consumat alcool cel puțin o dată”.

„Procentul este mai mare în rândul băieților, 57%. Vârsta medie la care românii încep să consume alcool este de 14 ani. 10% din cei intervievați au declarat că au început să consume alcool la mai puțin de 14 ani și peste 30% între 15 și 19 ani. Minorii au cunoștințe limitate asupra efectelor pe care le are consumul de alcool asupra sănătății lor fizice și mentale”, a spus Rădulescu într-o conferință de presă.Potrivit acestuia, minorii consideră că alcoolul îi face să se simtă integrați și le creează o stare de relaxare, scrie Agerpres.

„Cei mai mulți minori consideră că este normal să se consume alcool și nu au nicio idee asupra consecințelor alcoolului asupra organismului lor. Singurele riscuri asociate consumului de alcool identificate de aceștia au fost accidente sau dependența de alcool. Majoritatea nu conștientizează că alcoolul are efecte mult mai grave asupra organismului lor decât asupra unui adult și nu știu care sunt acestea. Cei mai mulți au declarat că alcoolul îi face să se simtă integrați, parte a unui grup și au asociat alcoolul cu imaginea unei persoane populare și sociabile. Foarte mulți au declarat că alcoolul le creează o stare de relaxare și beau alcool pentru că și părinții lor o fac”, a mai afirmat președintele Asociației Spirits România.

Asociația Spirits România, împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Federația Română de Fotbal, Carrefour România și Rewe România au anunțat, miercuri, derularea campaniei de informare publică ‘Suntem mulți’, dedicată combaterii prevenirii consumului de alcool în rândul minorilor.

CITITI MAI MULT:

Operaţiunea „Total Pierduţi”. Tinerii alcoolici, „vedete” în ziarele britanice

Fără alcool „La Gogu”, după o bătaie ca-n filme

2.000.000 de români sunt alcoolici

În Plymouth, 110 persoane ajung la spital în fiecare zi din cauza alcoolului
Patrulă creștină a Britain First, agresată de musulmanii din Luton

Românul judecat pentru trafic de droguri în Malaezia a fost condamnat DEFINITIV. Vezi ce îl așteaptă pe Ionuț Gologan