in

Veganii englezi consumă delicioasele fursecuri fabricate în Bărăgan


Preocupată de un stil de viață sănătos, o economistă din Călăraşi a înființat un laborator unde produce fursecuri și dulciuri vegane.

Potrivit Adevărul, fursecurile fără zahăr, lapte și ouă se vând cu succes în 200 de magazine din țară, dar și în Anglia și Spania. Compania produce 12 sortimente de prăjituri cu diferite creme, preparate cu semințe de chia, merișoare și făină de tapioca, fiind singurul producător de dulciuri vegane ambalate din România.

Afacerea a fost demarată prin programul Start Up Nation, iar de aproape un an produsele sunt preparate după rețetele reinventate ale bunicii.

Săndina Georgescu, de 48 de ani, a pus bazele afacerii întrucât, în România nu exista niciun producător de dulciuri vegane, tot ce se comercializa provenea din import, iar intrarea pe un segment de nișă a fost o provocare uriașă.

Cu o experienţă de 12 ani în asigurări și de 8 ani în agrobusines, pasionată de studiul Biotehnologiilor Alimentare, Săndina Georgescu a făcut pasul de a munci pentru ea şi pentru familie.

Începutul a fost dificil, cu multe piedici, dar nu s-a lăsat descurajată. Ambițioasă și perseverentă, a reușit să deschidă laboratorul de fursecuri prin programul Star Up Nation.

Activitatea a început în luna iunie 2018, iar în august semnase deja primul contract pentru export în Anglia.

„Grija pentru o alimentație sănătoasă, dar și  faptul că noi nu mai cunoaștem gustul autentic  m-au determinat să pornesc pe acest drum. Am pornit de la un lucru simplu pe care îl știe toată lumea: suprachimicalizarea pieței. Suntem în mijlocul Bărăganului, grânarul țării, o zonă cu potențial agricol ridicat, iar tinerii, în special nu știu gustul autentic al multor ingrediente luate direct din natură. Gustul a fost reeducat de branduri care operează la nivel global , în dorința comercială de a menţine prospețimea îndelungată a alimentelor. Chiar şi la nivel informațional, oamenii încurcă stiluri alimentare: bio cu vegan, cu vegetarian, cu organic, cu natural. Etichetarea impune informarea cumpărătorilor despre valorile nutriţionale dintr-un produs”, spune Săndina Georgescu.
Crimă cumplită! Adolescentă de 16 ani își omoară bebelușul nou-născut. Mama ei, plecată în Anglia

Presa britanică, despre Liviu Dragnea: O figură ÎNGROZITOARE. Orientat spre acumularea de AVERE