in

Zeci de mii de români vor să plece din țară

Aproape 90.000 de români au aplicat, în ultimele trei luni, pentru un loc de muncă în străinătate. O treime dintre aceștia au vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani.

Potrivit Ziarul Financiar, România are o pierdere de peste 1 miliard de euro aual din cauza acestui fenomen. Datele au fost furnizate de Tjobs, o companie care oferă soluții pentru persoanele care caută un loc de muncă în străinătate.

„Tinerii de peste 25 ani care părăsesc țara pentru a lucra în străinătate sunt absolvenți. Principalul motiv pentru cei care decid să plece este că au absolvit facultăți care nu au capacitatea de inserție profesională sau sunt prea puține poziții pe piața muncii”, spune Raluca Peneș, coordonator de resurse umane în cadrul companiei pentru serviciile de HR Smartree România outsourcing.

Ea mai spune că există oameni care aleg să emigreze, cu toate că ei ar găsi în România un loc de muncă în domeniul lor, dar care ar fi plătit mai prost decât peste hotare. Salariile sunt de 4-5 ori mai mici în România, motiv pentru care investitorii locali spun că nu pot găsi forță de muncă.

 

Tinerii aleg să lucreze în străinătate pentru locuri de muncă precum șoferi de taxi sau șoferi de camion, barmani sau chelneri, chiar dacă sunt absolvenți de facultate și și-ar putea găsi un loc de muncă în țară.

VIDEO – Românii, apreciați de agențiile de recrutare din Londra. Adam Vickers, Quadrant Recruitment: „Sunt harnici și știu ce vor”

Un român din trei regretă că nu a plecat definitiv din țară

S-a lansat programul de burse pentru studiu online „Antreprenori români de pretutindeni”

Cum ne pregătim pentru ieșirea din UE? Munca legală în Marea Britanie. Consultații GRATUITE!

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Români din străinătate, uitați de guvernele de la București: ”Două zile și sute de euro pentru a merge la Consulat”

Germania. O valiză a explodat la periferia orașului Nürnberg