Menu
in

593.000 de imigranți pe an în UK



Numărul total al imigranților care au venit în Marea Britanie în perioada iunie 2010 – iunie 2011 a fost de 593.000, cu zece mii mai mare față de numărul de 582.000 înregistrat în perioada iunie 2009 – iunie 2010, a anunțat Oficiul Național de Statistică (ONS).

Imigrația netă – numărul oamenilor care vin să trăiască în Marea Britanie mai mult de un an minus numărul celor care pleacă în străinătate – a fost de 250.000 în perioada iunie 2010 – iunie 2011, față de cel de 235.000 din anul iunie 2009 – iunie 2010, potrivit ONS. Tot mai puțini oameni emigrează, în timp ce un număr tot mai mare continuă să se stabilească aici.

Numărul de NINo acordate lucrătorilor născuți în străinătate a crescut cu 11%. Numărul solicitanților de azil din țările cu probleme, inclusiv Libia și Iran, a crescut cu 11% iar numărul persoanelor deportate a scăzut. Potrivit ONS, cu acest trend, totalul populației va atinge în 15 ani la pragul de 70 de milioane.

Parlamentarul conservator Philip Hollobone a declarat după publicarea cifrelor ONS că: “Aceste date ale imigrației sunt un scandal național. Imigrația netă este mult prea mare. Aproape se împlinesc doi ani de Coaliție și ar fi trebuit fi făcut un mai mare progres”.

Sir Andrew Green, președintele grupului de analiză MigrationWatch UK, a spus la rândul său că datele sunt “dezamăgitoare”: “Vor fi esențiale eforturi masive din partea Guvernului pentru a-și putea respecta promisiunile electorale. De exemplu, sistemul vizelor pentru studenți, care admite jumătate de milion de studenți din afara UE, necesită mijloace mai eficiente de testare pentru a se stabili dacă aplicanții sunt reali și dacă intenționează să se întoarcă acasă”.

PE de altă parte, Ministrul Imigrației Damian Green a declarat că: “Reformele noastre încep să-și facă efectul. Datele Ministerului de Interne au arătat din a doua jumătate a anului trecut o scădere semnificativă a numărului de vize eliberate pentru studenți, un indicator timpuriu a direcției pe termen lung a imigrației nete.”

Îngrijorări în Scoția

Populația Scoției ar putea depăși pragul de șase milioane pentru prima dată în istorie. Previziunile publicate de Registrul Scoțian de Evidență a Populației (NRS) sugerează că imigrația ar putea crește populația de la 5,2 milioane, cât este în prezent, cu 740.000 până în 2035. Adăugată unei creșteri “naturale” de 53.000 prin intermediul nașterilor, totalul populației ar fi de 6,01 milioane.

Numărul de străini care trăiesc în Scoția s-a dublat deja în ultimii șase ani, plasând o presiune fără precedent asupra serviciilor publice vitale. Există temeri că NHS se va prăbuși sub presiunea creată de creșterea imigrației, în timp ce profesorii se luptă deja să facă față numărului vast de elevi care nu știu să vorbească engleza. De asemenea, urmează ca numărul vârstnicilor care trăiesc în Scoția să crească în mod dramatic. NRS arată că numărul persoanelor de peste 75 de ani va crește cu 82% în următorii 25 de ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version