in

60 de parlamentari conservatori i-au declarat război premierului May
Guvernul May se confruntă cu o rebeliune a unor conservatori după ce 60 de parlamentari au amenințat că nu vor sprijini executivul în cazul în care premierul va face un parteneriat vamal controversat cu UE.

Grupul de parlamentari rebeli, condus de Jacob Rees-Mogg (foto), un susținător al Brexit, a avertizat-o pe Theresa May că trebuie să susțină ieșirea deplină a Marii Britanii din UE, inclusiv părăsirea pieței unice și a uniunii vamale.

May a fost avertizată că grupul conservator ar putea “să se prăbușească” guvernul, mai degrabă decât să susțină un parteneriat vamal cu UE după Brexit.

Theresa May va reuni cabinetul de de urgență pe tema Brexit, unde se va confrunta cu întrebări serioase din partea susținătorilor ieșirii complete din UE, precum David Fox, David Davis, Michael Gove și Boris Johnson.

Grupul se opune cu fermitate unui parteneriat vamal, care ar putea însemna ca Regatul Unit să colecteze impozite pentru UE sau să impune tarife în schimbul accesului parțial pe piața europeană.

Aceasta este o posibilă soluție pentru a evita o graniță în Irlanda, care va deveni singura barieră terestră între UE și Marea Britanie după Brexit.

Vot istoric în Camera Lorzilor: Brexitul poate fi blocat de Parlamentul britanic
Consulul onorific de la Winchester îi răspunde parlamentarului Galloway: „România a contribuit la scurtarea războiului cu cel puțin 6 luni”

Actrița Mădălina Ghenea, maestru de ceremonii al Cinei de gală a fundației Hospice of Hope