in

8 august 2013, 50 de ani de la „marele jaf al trenului”

În urmă cu exact 50 de ani avea loc cel mai mare jaf din Marea Britanie, un eveniment care avea să rămână în istorie ca Marele Jaf al Trenului.Hoţii au atacat un tren poştal care efectua cursa Glasgow-Londra şi au furat peste 2,6 milioane de lire, echivalentul a 46 de milioane de lire de astăzi sau 53 de milioane de euro. Banii furaţi nu au fost recuperaţi nici în ziua de azi.

Atacul a fost organizat după un plan care seamăna cu unul militar. Banda, formată din 15 oameni, a atacat trenul când acesta a ajuns la un pod. În ziua atacului, Ronnie Biggs, şeful bandei, împlinea 34 de ani. Banii au fost împărţiţi între membrii bandei, iar fiecare a încercat să se facă dispărut. Ronnie Biggs a rememorat, 30 de ani mai târziu, evenimentul din 8 august 1963.

Atacul a fost urmat de o urmărire masivă a poliţiei. Primele arestări au avut loc la doar 6 zile de la jaf. În şase luni de zile au fost prinşi 12 dintre cei 15 membri ai bandei, ei fiind condamnaţi la pedepse cu închisoarea care au însumat 300 de ani.

Ronnie Biggs a reuşit să evadeze din închisoare în 1965 şi a fugit în Brazilia, apoi în Australia. În 2011, el a revenit în Marea Britanie şi s-a predat. Deşi mai avea de ispăşit 28 de ani de închisoare, a fost eliberat din cauza stării de sănătate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Steaua defilează în Champions League

Primul român de 45 de milioane de euro