in

Alegeri europene în Marea Britanie: Partidul Brexit câștigă la scor. Laburiștii și conservatorii, umiliți de electorat

Noul Partid „Brexit”, al lui Nigel Farage, este pe punctul de a câștiga alegerile europarlamentare din Marea Britanie. Brexit are un procent de 33.3% din voturi, potrivit rezultatului a 10 din 12 regiuni.

Partidul lui Farage este urmat în preferințele electoratului de liberal-democrați, cu 20,9%. Partidul Laburist plătește pentru faptul că nu a avut o poziție clară cu privire la Brexit și se clasează pe locul 3, cu 14,6 procente, verzii obțin 12,5%, iar conservatorii 8,8%.


Vicepresedintele liberal democraților, Jo Swinson, a declarat ca laburiștii trebuie sa-si clarifice politica față de Brexit dupa alegerile europene. Ea a declarat pentru BBC că mulți dintre cei care votează Partidul Laburist au ales de data aceasta formațiunea liberal democrată din cauza poziției ambigue a celui mai mare partid de opoziție din Marea Britanie.

Liderul partidului Brexit, Nigel Farage, a vorbit despre succesul partidului său în alegerile europene și despre promisiunea de a elabora un manifest electoral general și de a concura pentru locuri în parlamentul britanic.

„Lucrurile nu s-au schimbat. Oamenii nu s-au răzgândit. De fapt, acel referendumul a fost câștigat de o majoritate clară de 1,3 milioane. Într-o democrație, majoritatea câștigă. Problema pe care o avem este că pentru ca democrația să funcționeze corect, avem nevoie de consimțământul celor care pierd și este destul de clar că părțile rămase încă nu acceptă Brexit. Această bătălie va continua”, a declarat Farage pentru BBC.PNL câștigă alegerile europarlamentare. Alianța USR PLUS – preferata diasporei

Zeci de mii de români au semnat o petiție pentru demisia ministrului de Externe Teodor Meleșcanu