in

Aproape 5000 de persoane au fost infectate cu Covid-19, după ce au participat la festivalul Boardmasters din Marea Britanie

Aproape 5000 de persoane au fost infectate cu Covid-19, după ce au participat la festivalul Boardmasters din Marea Britanie.

Oficialii britanici din domeniul sănătății au anunțat că 4.700 de oameni au fost testați pozitiv pentru coronavirus, în urma participării la eveniment. Aproximativ trei sferturi dintre aceștia au vârste cuprinse între 16 și 21 de ani, potrivit The Guardian.

Festivalul a avut loc în perioada 11 și 15 august, cu participarea a circa 50.000 de fani ai muzicii. Măștile nu au fost obligatorii, însă erau recomandate.

Noile reguli de călătorie UK – România. Ce se schimbă începând cu 15 august

Organizatorii nu se consideră vinovați și afirmă că au luat toate măsurile necesare:

”Evenimentele mari și adunările în masă, cum ar fi Boardmasters, sunt acum permise, iar echipa noastră de sănătate publică a lucrat îndeaproape cu organizatorii timp de mai multe săptămâni pentru a ne asigura că evenimentul a fost cât mai sigur.


Sfaturile noastre adresate rezidenților, vizitatorilor și oricui a participat la Boardmasters rămân, de asemenea, aceleași – dacă aveți simptome Covid, atunci izolați-vă imediat și rezervați un test PCR. Dacă nu aveți simptome, vă rugăm să continuați să testați de două ori pe săptămână cu teste rapide de flux lateral, care sunt disponibile gratuit de la farmacii sau care pot fi livrate acasă.”

”Nu știm dacă au făcut camping la evenimente organizate pe plajă sau la petreceri în oraș organizate de festivalul Boardmasters’’, a precizat Ruth Goldstein, director adjunct la Direcția de Sănătate Publică Cornwall și Insulele Scilly.

Numărul infectărilor cu Covid-19 a crescut semnificativ în ultima perioadă în Marea Britanie. În zona de sud-vest s-au înregistrat 717 cazuri la 100.000 de locuitori într-un interval de șapte zile.

La nivelul Marii Britanii s-au înregistrat peste 31.000 de cazuri de infectare pe zi, transmite sursa citată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]

PayPal va permite clienţilor din Marea Britanie să cumpere, să vândă şi să deţină bitcoin şi alte criptomonede, începând din această săptămână

A murit Charlie Watts, bateristul trupei Rolling Stones. ”A murit liniștit într-un spital londonez, înconjurat de familia sa”