in

Aprovizionarea cu alimente în Marea Britanie este „pe punctul de a eșua”

Lanțurile britanice de aprovizionare cu alimente „sunt pe punctul de a eșua”, în condițiile în care absența personalului legată de Covid-19 a agravat un deficit grav de forță de muncă, avertizează o organizație a industriei cărnii, transmite Reuters.

Asociația britanică de procesare a cărnii (BMPA) a afirmat că lipsa abilităților este atât de critică, încât unele fabrici au raportat posturi vacante de la 10% la 16% din funcțiile permanente

În plus față de deficitul de lucrători subiacent, aflăm, de asemenea, de la unii membri că între 5% și 10% din angajații lor au fost  „avertizați ”de aplicația serviciului de sănătate să se autoizoleze, a declarat CEO-ul BMPA, Nick Spuse Allen.

Anglia: Supermarketuri cu rafturile goale. Criză de personal și de șoferi, din cauza impunerii izolării. 1,7 milioane de oameni sunt în carantină

Lipsa lucrătorilor a afectat produsele din carne care necesită mai multă forță de muncă pentru a fi fabricate produsele, a spus el, ceea ce înseamnă că aceste linii ar fi primele care vor fi tăiate. Luni, uzinele auto, căile ferate, supermarketurile şi pub-urile au avertizat guvernul că aplicația de urmărire a Covid-19, care le-a spus sutelor de mii de muncitori să se izoleze, distruge redresarea și împinge lanțurile de aprovizionare până la marginea colapsului.

Alertele din aplicația oficială NHS care transmit oricărei persoane identificate ca fiind contact al unei persoane bolnave să se autoizoleze timp de 10 zile a perturbat, de asemenea, activitatea școlilor și sistemul de sănătate. Guvernul a anunțat scutiri pentru unii lucrători identificați ca fiind critici, inclusiv pentru lucrătorii din domeniul sănătății și transporturilor, dar afirmă că nu planifică modificări pe scară largă ale regulilor.


Fotografiile de pe rețelele de socializare au arătat lipsuri pe rafturile supermarketurilor, aplicația exercitând presiuni asupra capacității comercianților cu amănuntul de a menține programul de lucru și rafturile pline cu mărfuri.

Andrew Opie, director pentru alimentație și sustenabilitate la grupul de lobby din industrie British Retail Consortium, a declarat că guvernul trebuie să acționeze rapid. „Lucrătorilor cu amănuntul și furnizorilor, care au jucat un rol vital pe parcursul acestei pandemii, ar trebui să li se permită să lucreze cu condiția să fie vaccinați cu două doze sau să poată prezenta un test Covid-19 negativ, pentru a se asigura că nu există perturbări ale capacității publicului de a obține alimente și alte bunuri,” a spus el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3.5]

Autoturism de lux furat din Marea Britanie, descoperit la Vama Albița

Harrow: Șofer de autobuz lovit cu pumnul în față de un pasager căruia i-a cerut să poarte mască