in

Polițiștii români, pe urmele hoților de buzunare din Londra

Ca răspuns la problemele ridicate de hoții de buzunare care operează în zonele aglomerate, poliția din zona Barking and Dagenham ( Estul Londrei) a invitat șapte polițiști români care timp de o săptămână au făcut un schimb de experiență și i-au îndrumat pe ofițerii locali în rezolvarea acestor cazuri, potrivit unui comunicat al poliției metropolitane.Ofițerii au lucrat timp de două zile în patrule mixe la Gara din Barking și au reușit să contureze o imagine de ansamblu asupra tipului de persoană care comite o astfel de infracțiune, cât și a comportamentului său. Suspecților români le-au fost explicate consecințele infracțiunii de furt din buzunare.

“Scopul nostru este să ne asigurăm că pasagerii pot utiliza rețeaua de transport în comun în condiții de siguranță și încredere“, se spune în comunicat.

Continuând să facă uz de prezența polițiștilor români cât și de cunoștințele lor lingvistice, au fost efectuate vizite la cetățeni români, considerați a fi implicați în alte acte infracționale. Aceste vizite s-au soldat cu informații legate de persoanele care locuiesc acolo, informații care nu puteau fi obținute anterior din cauza barierelor lingvistice. Polițiștii au mers la două adrese și astfel au aflat că cele două proprietăți erau ilegal subînchiriate. Informațiile au fost trimise ulterior către primărie.

Sergetul Joel Coady de la departamentul de siguranța transportului din Barking și Dagenham a declarat:”Siguranța comunității noastre este foarte importantă pentru noi. Scopul nostru este de a asigura pasagerii că pot utiliza rețeau de transport în condiții de siguranță. Vizita colegilor români a fost foarte productivă. Cu toții am avut de învățat și am câștigat și foarte mult timp. O nouă repetare a acestei inițiative este bine venită”.

Polițiști români, în misiune la Londra

Cei șapte polițiști români care au participat la misiune fac parte din grupul celor zece care au venit în iulie, pentru un schimb de experiență la Londra. Ei vor lucra împreună cu polițiștii britanici până la sfărșitul lunii septembrie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Paralimpicii români vor fi premiați de guvern dacă se întorc cu rezultate, susține Victor Ponta

Romii expulzați din Franța s-ar putea muta în UK. Presa britanică este îngrijorată