in

Arhiepiscopul de Canterbury: „ Iisus nu ar primi viză pentru Marea Britanie dacă ar fi după Boris Johnson”

Iisus nu ar fi avut nicio șansă de a primi viză de intrare în Marea Britanie dacă s-ar lua în considerare sistemul de imigrare selectivă cu punctaj promovat de premierul Boris Johnson, este de părere arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii anglicane.

„Fondatorul nostru, Iisus Hristos, nu era, bineînțeles, alb, de clasă mijlocie și britanic – cu siguranță nu ar obține viză – decât dacă am duce lipsă în mod particular de tâmplari”, a spus, luni, arhiepiscopul, aflat la o conferință de afaceri organizată de Confederation of British Industry, potrivit Mediafax.

Comentariul ironic privind propunerea unui sistem de imigrare selectivă bazată pe punctaj a stârnit râsete și aplauze în rândul publicului

 Johnson este unul dintre cei mai mari susținători ai acestui sistem, potrivit căruia persoanele care vor să migreze în Marea Britanie sunt evaluate în funcție de calificare, educație, vârstă, cunoștințele de limba engleză și alte abilități aflate la mare căutare în regat. Sistemul este inspirat de cel australian și a fost propus inițial de Partidul Independenței (UKIP), înainte de alegerile din 2017. Ulterior, ideea a fost preluată de cabinetul Johnson, iar premierul spune că va face demersurile pentru adoptarea unui sistem de imigrare „egal” după Brexit, dacă va câștiga alegerile programate pe 12 decembrie.

Comentariile lui Welby au stârnit o furtună de reacții. Mulți au glumit despre faptul că Iisus sigur ar întruni criteriile, pentru că avea abilități unice, precum capacitatea de a transforma apa în vin și de a hrăni 5.000 de oameni cu cinci pâini și doi pești, de exemplu. Alții au spus, în schimb, că Welby a înțeles greșit, pentru că, potrivit regulilor în vigoare, preoților le sunt acordate vize, cu condiția să știe limba engleză.

Brexit fără acord. Ministrul Imigrației: „Cetățenii UE care vin după martie 2019 nu mai au drept de muncă”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie, republică? Mesaje subversive într-un îndrăgit serial despre familia regală

25 de imigranți într-un container frigorific spre Marea Britanie. Șoferul era român și a fost arestat