in

Atac la London Bridge, un mort și mai mulți răniți, intervine unitatea antiteroristă de la Scotland Yard

UPDATE: Poliția a confirmat că a fost un incident terorist. Conform ultimelor informații, a fost vorba de un bărbat înarmat cu un cuțit, Usman Khan, care a început să atace la întâmplare persoanele de pe London Bridge. Avea și o falsă vestă explozivă, amenințând că se aruncă în aer.

Două persoane înjunghiate de atacator au murit la spital, alte 12 persoane sunt rănite, conform ultimului bilanț. Bărbatul a fost însă pus la pământ de trecători, care au chemat poliția. Polițiștii l-au împușcat și l-au ucis, pentru a evita declanșarea unei explozii, având în vedere vesta aparent explozivă pe care o purta atentatorul.

Știrea inițială: Mai multe persoane au fost rănite în timpul unui atac cu cuțitul și un bărbat a fost împușcat de poliție la London Bridge.

Ofițerii înarmați au fost chemați în zonă chiar înainte de 14:00, după ce a fost raportat un atac cu cuțitul, mai multe persoane fiind rănite.

Filme publicate de martori arată mai multe persoane care se luptau cu un bărbat aflat la pământ, pe pod, în timp ce sosea poliția înarmată. Un bărbat este văzut plecând cu un cuțit în mână, iar ofițerii au tras spre el cu armele.

Un purtător de cuvânt al Poliției Mettropolitane a spus că un bărbat a fost reținut.

Serviciul de Ambulanță din Londra a anunțat că a fost declarat un incident major.

Fotografiile postate pe social media arată un număr mare de vehicule ale serviciilor de urgență la fața locului.

Podul este închis și izolat de poliție. Potrivit poliției, un bărbat a fost arestat și există mai mulți răniți. The Guardian vorbește despre „cinci persoane, unele în stare gravă” și despre implicarea unității antiteroriste a Scotland Yard. Conform SkyNews, o persoană a fost ucisă și aceasta nu este atacatorul.

Podul a fost închis, iar piața din apropiere a fost izolată. Oamenii au intrat în panică, țipând, poliția a sosit imediat și a blocat și a evacuat piața London Borough plină de rezidenți și turiști, oamenii s-au baricadat în interiorul magazinelor.

Potrivit BBC, a avut loc o ciocnire între mai multe persoane și au fost trase câteva focuri. Un bărbat cu un cuțit a fost prins de poliție, după ce a înjunghiat mai multe persoane.

 În iunie 2017, 8 persoane au fost ucise și 48 rănite pe același pod într-un atac terorist.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
Anglia: Un criminal român dă vina pe medici pentru moartea victimei: „Echipele medicale au provocat rana fatală”

Români din Londra, decorați de președintele Klaus Iohannis pentru „promovarea valorilor perene romanesti in Occident”, cu prilejul Zilei Naționale