Menu
in

Atacatorul din Reading fusese eliberat de 16 zile din închisoare. Aflat în vizorul MI5

Atacatorul arestat pentru uciderea a trei persoane în atacul din parcul din Berkshire, Reading, fusese eliberat din închisoare în urmă cu doar 16 zile.

Potrivit The Sun,  libianul Khairi Saadallah, 25 de ani, dorea să se înroleze în ISIS și ieșise din închisoare cu doar 16 zile înainte de atacul terorist de la Reading, de pe 20 iunie, în urma căruia trei persoane au murit și mai mulți oameni au fost răniți.

Acesta se afla și sub tratament cu medicamente pentru stres post-traumatic, tulburare de personalitate și schizofrenie delirantă, fiind închis la HMP Bullingdon, Oxfordshire.

Serviciul de probațiune i-a fost acordat clementă din cauza bolii sale, fără să țină cont de trecutul lui violent.

Astfel, Saadallah a scuipat-o pe judecătoarea Sophie Toms, după ce aceasta l-a condamnat pentru infracțiuni anterioare, în martie 2019.

Atacul din Reading, soldat cu trei morți și trei răniți, confirmat ca terorist

Suspectul mai fuse condamnat la opt luni de închisoare pentru deținerea unei arme fără drept și atacarea unui ofițer de poliție. În octombrie 2019, libianul primise 28 de luni pentru încălcarea unei pedepse cu închisoare suspendată.

Saadallah a jefuit un supermarket, după ce amenințase paznicul unui magazin cu o sticlă spartă de vin. În 2012, tânărul a sosit în Marea Britanie ca imigrant ilegal, iar în 2018 i-a fost aprobată cererea de azil, în ciuda condamnărilor pentru violență.

O sursă a spus pentru The Sun că „Saadallah fusese în vizorul MI5 pentru câteva luni, anul trecut, în legătură cu aspirațiile sale de a călători în Siria, într-o tabără de antrenament ISIS”.

El a fost plasat însă pe „lista lungă” a MI5, alături de alți aproximativ 40.000 de suspecți, dar nu a fost declanșată o anchetă. Conform unor informații, Saadallaf a locuit la Manchester, când a ajuns prima dată în Marea Britanie, și a frecventat același cercuri cu Salman Abedi, teroristul care a efectuat atacul cu bombă din 2017, în care au murit 23 de persoane și alte 139 au fost rănite.

Prietenii familiei susțin că tânărul era în pericol în Libia, deoarece nu a dus o viață religioasă strictă. Un văr din Libia a explicat: „Era pe lista extremiștilor din Libia, fiindcă îi plăcea să bea și umbla cu mai multe fete. Avea tatuaje pe tot corpul, inclusiv o cruce pe braț. S-a confruntat cu probleme în Anglia și putea fi agresiv, dar nu-mi imaginam vreodată că va comite crime așa de grave”.

Teroristul din Reading: Un libian care ceruse azil în Marea Britanie, recent eliberat din închisoare

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version