in

Avalanșă de cereri de rezindență în UK, pentru a putea rămâne și după Brexit, românii pe LOCUL DOI


Peste 750.000 de cetăţeni europeni au solicitat statut de rezident în Marea Britanie pentru a putea să rămână în această ţară după Brexit, a anunţat joi ministrul britanic de Interne, Sajid Javid, potrivit Reuters.

Imaginea articolului Peste 750.000 de cetăţeni europeni au solicitat statut de rezident în Marea Britanie în contextul Brexit. Aproape 90.000 sunt româniPeste 750.000 de cetăţeni europeni au solicitat statut de rezident în Marea Britanie în contextul Brexit. Aproape 90.000 sunt români

Statutul pe care cei peste trei milioane de cetăţeni europeni care trăiesc în Marea Britanie îl vor avea după Brexit a fost una dintre primele teme discutate între oficialii europeni şi cei britanici în cadrul negocierilor privind ieşirea acestei ţări din Blocul comunitar. Autorităţile britanice au anunţat că cetăţenii Uniunii Europene vor avea timp cel puţin până pe 31 decembrie 2020 pentru a solicita statut de rezident, indiferent dacă Acordul Brexit va fi sau nu aprobat.

„Cetăţenii Uniunii Europene sunt prietenii, vecinii şi colegii noştri, iar ei au o contribuţie foarte mare în această ţară. Indiferent ce se va întâmpla cu Brexit, vrem ca ei să rămână”, a spus Javid.

Potrivit datelor făcute publice de către autorităţi, cei mai mulţi solicitanţi ai statutului de rezident provin din Polonia (103.200 de persoane), urmaţi de cetăţeni din România (89.900) şi Italia (70.800).

Sute de mii de europeni au aplicat pentru rezidența în Marea Britanie după Brexit. Cei mai mulți sunt români
VIDEO – Hoții pe scutere, jaf în viteză în centrul Londrei

Un român absolvent de Oxford demontează teoria lui Meleșcanu: „Să îmi arate live la televizor cum arată o votare de 7 minute”