in

Banca Angliei emite un avertisment urgent pentru oricine folosește bancnote noi cu regele Charles

Lansarea noilor bancnote cu regele Charles a venit cu un avertisment din partea Băncii Angliei. Introducerea noilor bancnote care prezintă portretul regelui Charles a oferit în mod neașteptat o oportunitate de aur pentru escroci de a pune în circulație bancnote false. În ciuda faptului că aceste bancnote sunt rare în tranzacțiile de zi cu zi în prezent, a fost emis un avertisment urgent cu privire la potențialul lor de a fi falsificate.

Cifrele Băncii Angliei și Raisin UK subliniază că, în 2023, aproape 116.000 de bancnote contrafăcute au fost confiscate din circulație, având o valoare nominală combinată de aproximativ 2,5 milioane de lire sterline. În ciuda faptului că bancnotele din polimer proaspăt emise sunt prevăzute cu caracteristici antifraudă sofisticate menite să simplifice detectarea contrafacerilor, vigilența este încurajată, relatează The Express.

11.000 de lire sterline valorează o bancnotă rară de 5 lire sterline a regelui Charles, detaliul e minuscul

Expertul în economii și cofondatorul Raisin UK, Kevin Mountford spune publicului să-și examineze banii de hârtie cu atenție, în special atunci când sunt în magazine sau au de-a face cu comercianți independenți. El a avertizat: „În viitorul previzibil, atât bancnotele Reginei Elisabeta a II-a, cât și ale Regelui Carol al III-lea vor circula. Caracteristici de securitate sunt prezente pe toate aceste bancnote, permițându-vă să verificați bancnotele pentru a preveni falsurile”.

Mai mult, el a oferit îndrumări cu privire la verificarea veridicității bancnotelor, relatează Yorkshire Live. Oamenii sunt încurajați să caute o schimbare în formularea imaginii de hologramă a denumirii notei atunci când o înclină dintr-o parte în alta. De exemplu, pe o bancnotă de 5 GBP, cuvântul alternează între „Five” și „Pound”.

Marea Britanie se pregătește pentru un „mega val de căldură” în iulie – data exactă a fost anunțată

În plus, este important să inspectați fereastra transparentă. Imaginea metalică de deasupra acestei ferestre ar trebui să fie colorată corespunzător – auriu pentru bancnotele de 5 lire sterline și 10 lire sterline, un amestec de aur și albastru pentru biletul de 20 de lire sterline și auriu și verde pentru biletul de 50 de lire sterline.

O altă caracteristică importantă de reținut este că fereastra ar trebui să afișeze un portret care se potrivește cu monarhul imprimat. Domnul Mountford a spus: „Familiarizați-vă cu aspectul și senzația noilor bancnote. Falsurile sunt adesea mult mai ușor de detectat acum aceste bancnote s-au îmbunătățit față de cele anterioare pe hârtie – cu toate acestea, infractorii pot încerca în continuare să exploateze modificările”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

tubi

Se lansează în Marea Britanie o platformă gratuită care va concura cu Netflix, în SUA are deja 80 de milioane de utilizatori

no ue

Keir Starmer, liderul laburiștilor: ”Marea Britanie nu va reintra în UE în timpul vieții mele”