in

Banca Angliei emite un avertisment urgent pentru rezidenții din Marea Britanie

Banca Angliei a emis un avertisment prin care spune că tot mai mulți proprietari de case din Marea Britanie au restanțe la creditele ipotecare. Cel mai recent raport al Băncii Angliei arată că numărul restanțelor este mai mare decât oricând în ultimii șapte ani. Care sunt motivele pentru creșterea restanțelor ipotecare în Marea Britanie? Situația financiară dificilă de după pandemie și creșterea costului vieții i-au făcut pe mulți oameni să se lupte să acopere cheltuielile de bază, ca să nu mai vorbim de rambursarea datoriilor.

Creșterea restanțelor ipotecare în Marea Britanie

Raportul Băncii Angliei din primul trimestru din 2024 a arătat că restanțele la credite ipotecare au crescut cu 4,2% față de trimestrul precedent, ajungând la 21,3 miliarde de lire sterline, informează GB News.

Aceasta este, de asemenea, o creștere de 44,5% față de anul precedent. Proporția soldurilor totale de credite în neregulă față de soldurile totale restante a crescut de la 1,23% în ultimul trimestru al anului 2023 la 1,28% în primul trimestru al anului 2024, cel mai ridicat nivel de la sfârșitul anului 2016.

Deși delincvențele ipotecare au scăzut de la vârful de 3,64% din primul trimestru al anului 2009, mai multe gospodării se confruntă cu costuri ipotecare mai mari în acest an, pe măsură ce contractele cu rată fixă ​​se încheie.

Totalul creditelor ipotecare restante se ridică în prezent la 1.654,9 miliarde de lire sterline.

Arieratele ipotecare apar atunci când un împrumutat nu reușește să efectueze plăți ipotecare, care sunt, de asemenea, înregistrate în istoricul său de credit. Nerespectarea plăților multiple poate duce la executarea proprietății de către bancă, dar există ajutor disponibil pentru cei care se confruntă cu dificultăți financiare.

MoneySavingExpert.com îi asigură pe britanici că creditorii ipotecari tratează în mod obișnuit executările silite ca pe o „ultimă soluție” și preferă ca debitorii să-și plătească datoriile.

Este important de amintit că creditorii generali nu recuperează proprietatea timp de cel puțin 12 luni de la prima plată ratată și numai dacă împrumutatul nu reușește să ia măsuri pentru a-și rezolva dificultățile financiare.

Cresc ratele la creditele ipotecare în Marea Britanie – ce înseamnă aceasta pentru proprietarii de case?

Costurile în creștere ale creditelor ipotecare

O nouă cercetare de la Moneyfacts Compare sugerează că persoanele care încheie perioade de cinci ani cu rata fixă ​​luna aceasta se pot aștepta ca rata dobânzii la împrumuturile lor să se dubleze aproape, de la o rată medie de 2,85% la 5,5%.

Pentru un credit ipotecar cu un sold de 175.000 GBP și un termen rămas de 20 de ani, aceasta înseamnă diferența dintre plățile lunare de 957 GBP și 1.204 GBP.

James Hyde de la Moneyfacts Compare a subliniat că, în timp ce ratele dobânzilor au scăzut semnificativ de la vârful de anul trecut, ele rămân mult mai mari decât au fost de obicei în ultimii 14 ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 15 In medie: 3.9]

Milioane de clienți ai acestei bănci vor primi un bonus de 100 de lire sterline începând de astăzi

schimbari mastercard

Mastercard face o schimbare uriașă în plăți și va afecta milioane de cumpărători