in

Băncile britanice sunt în alertă: creștere masivă a numărului de clienți care nu-și pot plăti creditele ipotecare și cărțile de credit

Băncile britanice sunt în alertă! Creditorii ipotecari din Marea Britanie se tem de o creștere a numărului de proprietari de locuințe care își înapoiază cheile, deoarece criza costului vieții forțează tot mai mulți oameni să nu-și plătească creditele, scrie The Guardian.

Banca Angliei a declarat că un sondaj realizat în rândul creditorilor a arătat că aceștia se pregătesc pentru o creștere abruptă a numărului de clienți care nu-și pot plăti facturile lunare de credit ipotecar în primul trimestru al anului.

Citiți și: Se scumpește transportul public la Londra: Cea mai mare creștere a tarifelor TfL din toate timpurile

Băncile britanice sunt în alertă!

Numărul persoanelor care nu își plătesc cardurile de credit și împrumuturile de credit negarantate a crescut în al patrulea trimestru al anului 2022 și ar urma să urce în continuare în acest an, potrivit sondajului.

Militanții pentru combaterea sărăciei au avertizat că ratele explozive ale dobânzilor ipotecare și inflația cu două cifre vor face ca multe familii cu venituri mici și medii să constate că împrumuturile lor sunt inaccesibile.

Grupul de reflecție Resolution Foundation a declarat la începutul acestei luni că plătitorul mediu de credite ipotecare care își refinanțează împrumutul se confruntă cu un plus de 3.000 de lire sterline pe an în taxe de dobândă mai mari, ca urmare a nouă creșteri ale ratei de bază a Băncii Angliei din decembrie 2022.

Gospodăriile se confruntă, de asemenea, cu costurile suplimentare ale alimentelor și energiei care au împins rata anuală a inflației din Marea Britanie la 10,5%, cu mult peste ținta de 2% a Băncii Angliei.

Dificultăți și la cumpărare

Cumpărătorii care doresc să pună primul picior pe scara locuințelor sau să se mute de acasă ar urma, de asemenea, să se confrunte cu o perioadă mai dificilă pentru a găsi o locuință și un credit ipotecar.

Creditorii au declarat Băncii Angliei că este posibil să se înregistreze o scădere a numărului de credite ipotecare oferite în primul trimestru al acestui an, ceea ce va prezenta cumpărătorilor pentru prima dată o gamă mai limitată de împrumuturi.

Numărul de credite negarantate oferite va scădea, de asemenea, a spus banca centrală, limitând accesul gospodăriilor la creditele de consum reglementate, cum ar fi cardurile de credit și împrumuturile pe termen scurt, pentru a ajunge la sfârșit de lună.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 5]

Cresc tarifele la transportul public din Londra

Se scumpește transportul public la Londra: Cea mai mare creștere a tarifelor TfL din toate timpurile

inflatie marea britanie

Inflația din Marea Britanie: cum și cât au crescut prețurile articolelor și serviciilor de zi cu zi