in

Barroso îl acuză pe Cameron de șovinism și retorică populistă de tip sperietoare

Președintele Comisiei Europene a intrat în jocul declarațiilor cu privire la circulația cetățenilor UE și îl acuză pe premierul britanic David Cameron că încercarea sa de a restricționa libera circulație în cadrul uniunii este o atitudine „șovină” și o „sperietoare populistă” care amenință să inflameze extremismul pe continent, potrivit The Telegraph.

José Manuel Barroso le-a spus parlamentarilor europeni, miercuri, 15 ianuarie, că drepturile care permit tuturor cetățenilor UE să trăiască, să muncească și să pretindă beneficii în Europa sunt “un progres al civilizației”.„Să nu folosim stereotipuri și mituri”, a spus el. „Să avem o dezbatere rațională și rezonabilă. Să nu avem atitudini alarmiste și să nu generăm confuzie. Să păstrăm împreună un bun generos.”

„Este bine pentru noi toți cei care se bucură de libertate în Europa și urmăresc o idee a  Europei deschise și nu o idee îngustă, șovină de protecție a diferitelor țări.”

Barroso a adăugat că este îngrijorat de faptul că dezbaterea bazată pe reproșuri aduse Europei ar putea alimenta ascensiunea partidelor extremiste, cum ar fi UKIP, la alegerile europarlamentare din această primăvară.

Comisarul Laszlo Andor: Se pregătește ieşirea Marii Britanii din UE, prin disputa privind imigraţia

Hannes Swoboda, liderul austriac a Socialiștilor din Parlamentul European, l-a acuzat la rândul său pe Cameron că face aceleași jocuri politice ca și partidele neo-fasciste și de extremă dreaptă.

“Conservatorii și de departe – dreapta au început o dezbatere pentru distragerea atenției, care răspândește frica, ura și dezinformarea”, a spus el.

Comisia Europeană: Cameron se comportă iresponsabil și are un discurs xenofob

De cealaltă parte, Martin Callanan, liderul conservatorilor europeni, l-a acuzat pe Barroso că refuză să asculte preocupările legitime: „Adevărata problemă cu care se confruntă UE este punctul de vedere dogmatic al liderilor săi. Ei refuză să accepte că am putea avea nevoie de reforme pentru a restabili încrederea pe care oamenii o au în principiul liberei circulații”, a spus el.

„Oamenii ar trebui să aibă dreptul de a circula liber în Europa, de a lucra, dar nu de a pretinde pur și simplu beneficii.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii muncesc pentru taxe și mâncare, 90% din venituri sunt folosite pentru traiul zilnic

Dezbatere aprinsă pe tema românilor în PE. Gerard Batten (UKIP): “criminali, dependenţi de droguri, alcoolici, cerşetori şi persoane care caută beneficii”