Menu
in

Biserica Anglicană va avea pentru prima dată un episcop femeie și de culoare. «Mi-au strigat să mă întorc în Africa»

Rose Hudson-Wilkin, în vârstă de 58 de ani, de origine jamaicană, va conduce Dieceza de Dover din noiembrie.

Pentru prima dată în istorie, Biserica Angliei va avea un episcop femeie și de culoare.

Anunțul a fost făcut de Downing Street, ca de obicei, având în vedere că simbolic, în vârful Bisericii Anglicane este Regina, adică șeful statului britanic. Dar alegerea a fost făcută de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, cea mai înaltă autoritate ecleziastică a anglicanismului. Hudson-Wilkin a avut rolul de capelan al Camerei Comunelor în ultimii 9 ani. Welby a numit-o “un pastor eficient”, inspirată de o abordare “profetică și evanghelică” și capabilă să stimuleze biserica pe tema “includerii minorităților etnice”.



“Nu mă simt ca un preot negru, ci un preot care are norocul de a fi negru“, a declarat ea. Hudson-Wilkin a crescut în Montego Bay, unde a trăit împreună cu tatăl și mătușa, după ce mama ei a mers să lucreze în Marea Britanie. În 1982 a părăsit Jamaica pentru a studia la un colegiu britanic al „Church Army”, o organizație evanghelică a Bisericii Anglicane din West Midlands. “Biserica trebuie să se trezească. După ce s-a deschis pentru femei, dându-și seama că este corect ca ele să fie în poziții de conducere în cadrul bisericii, trebuie să facă același efort atunci când vine vorba de minoritățile etnice “, a declarat ea în urmă cu mai mulți ani și acum cu numirea sa, Biserica Angliei pare să fi ascultat-o.

Prințul Charles participă la slujba religioasă ortodoxă oficiată la biserica românească din centrul Londrei

În prezent există 5 episcopi din întreaga lume care provin din minorități etnice, iar rolul lor este și acela de a combate rasismul, care, în opinia lui Hudson-Wilkin, crește după Brexit. La începutul acestui an, ea a declarat la o conferință că a fost victima unui abuz rasist. “Trăiesc în această țară de peste 30 de ani. Pentru prima dată, anul trecut, cineva a strigat la mine pe stradă și mi-a spus să mă întorc în Africa“, a spus ea.

În decembrie, biserica anglicană a decis să facă un pas și pentru integrarea unei alte minorități, LGBT. Transgenderii vor putea să fie botezați din nou cu numele de sex căruia consideră că îi aparțin, ca formă de “recunoaștere publică a identității lor” și din nou “să fie bineveniți în viața bisericii lui Dumnezeu”.

Biserica Ortodoxă ia măsuri împotriva preotului care îi consideră pe românii din diaspora „PLEAVĂ”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version