in

BMW amenință că părăsește Marea Britanie. „Dacă nu obținem claritate în următoarele două luni…”
Constructorul german de automobile BMW este îngrijorat de viteza scăzută cu care se desfășoară negocierile dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană pentru Brexit.

Un reprezentant al grupului german, Ian Robertson, a amenințat chiar că firma ar putea pleca pur și simplu Marea Britanie. În Regatul Unit, compania are 8.000 de angajați și produce mărcile Mini și Rolls-Royce. „Dacă nu obținem claritate în următoarele două luni, vom începe să elaborăm un plan de urgență”, a declarat Robertson.

Constructorul aeronautic Airbus, dar și companii japoneze și grupuri bancare europene și-au manifestat la rândul lor incertitudinea cu privire la viitorul lor în Marea Britanie, în timp ce premierul britanic Theresa May continuă să excludă menținerea țării sale în uniunea vamalî europeană.

La doi ani de la referendumul pentru Brexit, mai mult de 100.000 de manifestanți s-au strâns sâmbătă, 23 iunie, în centrul Londrei, pentru a protesta față de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și pentru a cere un nou referendum.

Protestul a fost organizat de campania anti-Brexit People’s Vote, care include câteva grupuri pro-UE şi insistă ca populaţia să se poată exprima prin vot cu privire la acordul final de “divorţ” agreat cu UE.

Brexit-ul și motoarele diesel, problemele producătorilor de autoturisme din Regatul Unit. Concedieri masive
Și-a încuiat victima înjunghiată în apartament și a fugit în România. Găsit vinovat de crimă cu premeditare

S-a stins și ultima speranță a britanicilor pro-UE. Legea Brexit a fost promulgate de Regina Elisabeta II