in

Boris Johnson nu respinge un nou lockdown de Crăciun: „Nu pot exclude nimic”

Boris Johnson nu respinge un nou lockdown de Crăciun: „Nu pot exclude nimic”

Premierul britanic Boris Johnson nu exclude un lockdown de Crăciun în Marea Britanie, pe măsură ce noul val de COVID-19 afectează Europa.

„Un nou val de coronavirus afectează acum cei mai apropiați vecini ai noștri din vestul Europei”, a declarat Johnson, potrivit Bloomberg.

El a mai declarat că un nou lockdown de Crăciun nu poate fi exclusă din cauza valului de Covid care se extinde pe continent.

Premierul a insistat că nu poate vedea „nimic în date” care să sugereze că Guvernul va trebui să impună măsuri suplimentare din Planul B sau chiar o nouă izolare. Dar a avertizat că cei eligibili – care includ acum și cei peste 40 de ani – trebuie să se prezinte pentru a face a treia doză de vaccin, pentru a preveni ca „norii de furtună” ai COVID de peste continent „să atingă țărmurile noastre”.

Cazurile de COVID sunt în creștere în Franța, Germania și Austria, o serie de țări europene impunând noi măsuri de izolare pentru a reduce transmiterea.

Întrebat dacă ar putea exclude o blocare de Crăciun, Johnson a declarat: „Nu văd nimic în date în acest moment care să mă facă să cred că trebuie să trecem la măsuri suplimentare. Nu pot exclude nimic și cel mai important lucru pe care oamenii îl pot face pentru a preveni este să se vaccineze.”


Doctor britanic, acuzat că a răspândit mesaje false despre pandemie: „Masca nu ajută la nimic!”

Premierul a avertizat asupra „norilor de furtună care se adună peste părți ale continentului”, adăugând: „Un nou val de coronavirus se extinde în mod constant prin Europa centrală și afectează acum cei mai apropiați vecini ai noștri din vestul Europei”.

Vorbind la o conferință de presă de la reședința sa din Downing Street, Johnson i-a îndemnat pe cei eligibili să se prezinte pentru a treia doză „dacă dorim să evităm noi restricții asupra vieții noastre de zi cu zi”

„Ar fi o tragedie totală după ce am trecut prin tot ceea ce am trecut dacă oamenii care au făcut ceea ce trebuie ar ajunge să se îmbolnăvească grav sau chiar să-și piardă viața pentru că și-au lăsat imunitatea să scadă neprimind rapelul”, a declarat el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.3]

locuri de muncă Marea Britanie

Nivel record de locuri de muncă vacante în Marea Britanie. Este nevoie de muncitori

dublu vaccinați

Șoc în Marea Britanie: Mii de pacienți mor așteptând în ambulanțe