in

Boris Johnson optimist: «Șansele unui Brexit fără acord sunt de unu la un milion»


Şansele ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană fără un acord la finalul lunii octombrie sunt de „unu la un milion”, a declarat miercuri Boris Johnson, candidat pentru funcţia de prim-ministru al Marii Britanii.

Boris Johnson, favorit pentru preluarea funcţiei de lider al Partidului Conservator şi prim-ministru al Marii Britanii, şi-a reiterat promisiunea de a finaliza procesul de Brexit în data de 31 octombrie, chiar şi fără un Acord.

Şansele producerii unui Brexit fără Acord sunt foarte mici deoarece există un nou consens în rândul oficialilor britanici şi europeni, şi anume acela de a aproba un Acord Brexit favorabil.

„Este vital să fim pregătiţi pentru scenariul unui Brexit fără Acord, dacă ne dorim să obţinem acordul de care avem nevoie. Nu cred că vom ajunge în acest stadiu, cred că este o şansă de unu la un milion”, a declarat Boris Johnson, potrivit Mediafax.

Partidul Conservator din Marea Britanie a anunţat marţi că rezultatul votului privind noul premier al ţării va fi făcut public pe 23 iulie.

Boris Johnson şi Jeremy Hunt sunt singurii candidaţi rămaşi în cursa pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte al Partidului Conservator şi de premier al Marii Britanii, după ce Michael Grove a fost eliminat în urma votului de săptămâna trecută al parlamentarilor conservatori.
Curtea Constituțională dă undă verde legii inițiate de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae: aurul va fi repatriat!

Anglia: Suspecți români în cazul furtului unor cărți rare în valoare de 2 milioane de lire sterline