Marea Britanie nu va cere prelungirea perioadei de doi ani de tranziție după ieşirea din Uniunea Europeană, în documentul pe care urmează să-l facă public cu privire la viitoarea sa relaţie cu blocul comunitar, a afirmat şeful de cabinet al premierului britanic, David Lidington, relatează agenţia Reuters.
„Nu numai că nu cerem o perioadă de tranziție mai lungă, dar UE a spus mereu foarte clar că nu se poate folosi Articolul 50 pentru a vorbi de o viitoare relaţie pe termen lung”, a declarat Lidington pentru BBC.
„Există un acord privind retragerea care se referă la o perioadă de tranziție până la sfârşitul lui 2020”, a subliniat acesta.
Marţi, guvernul britanic a indicat că îşi va face publice luna viitoare planurile detaliate cu privire la viitoarea relaţie dintre Regatul Unit şi UE.
Marea Britanie va părăsi oficial Uniunea Europeană la 29 martie 2019, la doi ani de la invocarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, care a declanşat procedura de ieşire a ţării din UE, iar perioada de tranziţie se va încheia la 31 decembrie 2020, dată ce coincide cu încheierea cadrului financiar multianual al UE 2014-2020.
Brexit. Comisia Eletorală: La referendumul din 2016 s-a încălcat legea
Brexit. Theresa May le cere britanicilor să aibă încredere în ea