in

Brexit poate fi amânat până la sfârșitul anului

Guvernul de la Londra va cere probabil o amânare a ieşirii Marii Britanii din UE de cel mult nouă luni, a afirmat, ieri, un membru al Cabinetului May.

„Perioada de nouă luni va fi maximum; dacă acordul Brexit va fi ratificat în orice moment înainte de termenul de nouă luni, am putea părăsi UE mult mai devreme”, a declarat, sub protecția anonimatului, pentru postul ITV, un oficial guvernamental.


În acest caz, Marea Britanie va fi nevoită să participe la scrutinul europarlamentar programat în luna mai. UE va decide excluderea Marii Britanii din blocul comunitar de la 1 iulie, în cazul în care Londra nu va accepta participarea la scrutinul europarlamentar programat în luna mai, arată un proiect de document al Consiliului UE.

„Apartenența Regatului Unit la UE se va încheia la 1 iulie, dacă națiunea nu va participa la alegerile europarlamentare din luna mai”, arată un proiect de document distribuit la o reuniune a ambasadorilor țărilor UE înaintea summitului Consiliului European din 21-22 martie.

Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat, săptămâna trecută, planul executivului May de a solicita amânarea Brexit până cel puțin pe 30 iunie.Român umilit pe Internet. Fiul unui milionar britanic a angajat un român ca să îi care haina și să îi aprindă țigările – VEZI VIDEO

Guvernul Dăncilă garantează drepturile britanicilor din România după Brexit