in

BREXIT. Se va mai putea călători doar cu buletinul în UK?

Brexit. Se va mai putea călători doar cu buletinul în UK?

29 martie, Brexit, este tot mai aproape, iar incertitudinea românilor din Marea Britanie este tot mai mare.

Pe mai toate grupurile, sunt discuții si întrebări despre Brexit, ce se va întâmpla și cum vom mai putea călători după 29 martie.

Reacția secției Consulare din Londra nu a încetat să apară și a postat următorul mesaj, cu îndemnul ”fii informat!”:

#BREXIT
DA, răspunsul nostru la această întrebare este “DA, PUTEȚI folosi în continuare cartea de identitate (=buletinul) pentru călătoria către și dinspre Marea Britanie! (Desigur, trebuie să fie valabilă!).

Pentru ca acest răspuns să ajungă la toți cei care au această neclaritate, vă rugăm să dați tag în comentarii rudelor, prietenilor sau simplelor cunoștințe.

Fii informat!


LIKE sau FOLLOW Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord și Secția consulară a Ambasadei României la Londra.”Brexit. Se va mai putea călători doar cu buletinul în UK?

Au fost, însă, comentarii care au contrazis această informație:

”În documentele Comisiei Europene privind ”consecințele faptului că Marea Britanie va deveni o țară terță în sect azorul transporturilor rutiere” se arată că ”toate actualele drepturi, obligații si beneficii prevăzute prin lege vor fi sistate”.
Acest lucru înseamnă ”încetarea recunoașterii reciproce a permiselor de conducere, documentelor de înregistrare a vehiculelor și certificatelor de competență profesională ale șoferilor”.
Aveți un răspuns clar din partea Home Office, sau al altor autorități din UK, care sa spună negru pe alb, că cele de mai sus nu sunt valabile și în cazul documentelor de identitate.”

Un lucru este cert, programările pentru a obține pașaportul românesc au ajuns undeva prin toamnă, românii încearcă să își pună  în regulă documentele românești.

UPDATE: Impactul Brexit-ului asupra antreprenoriatului românesc din UK, dezbatere organizată de Ziarul Românesc

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
C.T. Popescu: Dacă e aurul în pericol în Anglia, de ce nu aduc şi românii înapoi?

Britanicii și-au schimbat radical opinia în privința imigranților. «Avem nevoie de ei»