Menu
in

Brexit-ul nu va influența dominația mondială a britanicilor. Marea Britanie rămâne în topul națiunilor puternice

Marea Britanie este încă cea de-a doua mare putere dominantă pe scena mondială și nu se confruntă cu niciun „impact perceptibil” al Brexit, potrivit unui studiu realizat de Societatea Henry Jackson.

Analiza arată că Marea Britanie și-a menținut poziția de a doua cea mai puternică națiune de pe planetă.

Potrivit Daily Express, clasamentul constată că Marea Britanie își păstrează capacitatea unică de a „proiecta și de a se extinde în întreaga lume”.

James Rogers, analist șef al studiului, a declarat: „Brexit nu a avut niciun impact perceptibil asupra capacității fundamentale a Regatului Unit de a se extinde în întreaga lume.”

Auditul arată că Regatul Unit se află în prezent în fața Chinei și a Rusiei, în ciuda politicilor externe expansioniste ale regimurilor respective, datorită creșterii investițiilor, ajutorului și militarilor care au misiuni internaționale.

Forțele armate ale Marii Britanii le depășesc pe cele ale Chinei în ceea ce privește „puterea militară” și pe cele ale Rusiei în termeni de tehnologie, a constatat studiul.

Totuși, cea mai mare parte a supremației globale a Marii Britanii derivă din așa-numitele „soft power” – capacități diplomatice, financiare și culturale.

Dintre cele nouă subcategorii cheie ale raportului, Regatul Unit este o putere de top în cinci din opt sfere.

Fiind o „putere globală”, asta înseamnă că Marea Britanie este capabilă să se proiecteze și să-și apere propriile interese oriunde pe planetă.

Între timp, Rusia este o putere „regională”, ceea ce înseamnă că nu poate decât să-și îndeplinească obiectivele în cadrul propriilor împrejurimi.

Studiul avertizează însă că printr-o creștere economică și prin investițiile navale din China, această țară ar putea depăși Marea Britanie în clasamentul puterilor globale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version