Menu
in

430.000 de britanici suferă încă de Long Covid. ”Oamenii își pierd și locurile de muncă, securitatea financiară și casele”

Se estimează că 430.000 de britanici suferă încă de Long Covid la doi ani după ce au contractat virusul, potrivit datelor publicate de Oficiul Național de Statistică.

Se estimează că una din 32 de persoane din Marea Britanie suferea de o formă de Covid lung la sfârșitul lunii iulie, echivalentul a 2 milioane de persoane. Dintre acestea, aproximativ 1,5 milioane au declarat că simptomele lor le afectau negativ activitățile zilnice, în timp ce 384.000 au declarat că abilitatea lor de a întreprinde activități zilnice a fost “limitată foarte mult”, scrie The Guardian.

430.000 de britanici suferă încă de Long Covid

Oboseala continuă să fie cel mai frecvent simptom raportat de persoanele cu Covid lung, 62% dintre acestea raportând slăbiciune sau oboseală. Mai mult de o treime, 37%, dintre cei intervievați au raportat că unul dintre simptome este scurtarea respirației, în timp ce dificultatea de concentrare (33%) și durerile musculare (31%) au fost următoarele simptome cel mai des citate.

Anumite grupuri prezintă un risc mai mare decât altele de a avea un Covid lung. Printre acestea se numără persoanele cu vârste cuprinse între 35 și 69 de ani, femeile, persoanele care locuiesc în zone mai defavorizate, cei care lucrează în domeniul asistenței sociale și cei care au o altă afecțiune sau handicap care limitează activitatea.

Kelly Fearnley, medic fondator la Bradford Royal Infirmary, a declarat: “LongCovid nu numai că paralizează sănătatea națiunii, ci distruge sănătatea economiei noastre.

“Eforturile de cercetare de până acum au fost lente și subfinanțate și nu reușesc să reflecte amploarea și urgența problemei.

”Oamenii își pierd și locurile de muncă, securitatea financiară și casele.”

“Nu numai că unii oameni nu se recuperează, ci se deteriorează. Oamenii nu numai că și-au pierdut sănătatea și independența, dar își pierd și locurile de muncă, securitatea financiară și casele.”

NHS a răspuns la numărul mare de pacienți cu Covid lung prin înființarea de clinici pentru a-i evalua, diagnostica și trata și pentru a-i îndruma către alte servicii, cum ar fi departamentele de cardiologie pentru cei cu probleme cardiace.

Cu toate acestea, Royal College of Nursing a declarat în iunie că există prea puține clinici specializate pentru a face față cererii tot mai mari de tratament, doar un număr mic de pacienți primind ajutor.

Profesorul Danny Altmann, imunolog la Imperial College London și membru al consiliului de administrație al organizației caritabile Long Covid Support, a declarat că furnizarea de servicii sub forma clinicilor Long Covid “abia reușește să zgârie suprafața nevoilor acestui nou grup uriaș de pacienți”.

“Este imposibil pentru noi să subliniem suficient de mult măsura în care moștenirea amară a Covid-19 este foarte prezentă în viețile ruinate ale acestor suferinzi de Covid lung. Pentru mulți dintre acești oameni, consecințele au fost cu adevărat schimbătoare de viață, în ceea ce privește pierderea capacității de a lucra la fostele lor locuri de muncă, de a ieși din casă sau de a face activitățile și hobby-urile lor anterioare.

“Există într-adevăr o nevoie urgentă atât de mai multă cercetare în ceea ce privește potențialele tratamente, cât și de mai multe servicii clinice.”

Un purtător de cuvânt al NHS a declarat: “De la începutul pandemiei, NHS a investit peste 220 de milioane de lire sterline în servicii Covid de lungă durată, inclusiv prin deschiderea a 90 de clinici specializate și a 14 hub-uri pentru copii și tineri, așa că îndemnăm pe oricine se luptă cu simptome de lungă durată după ce a contractat Covid-19 să ia legătura cu cabinetul medicului său de familie sau să viziteze site-ul NHS Your Covid Recovery pentru sfaturi suplimentare.”

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Asistență Socială a declarat “Recunoaștem că Covidul de lungă durată are un impact debilitant asupra sănătății fizice și mentale a sute de mii de oameni”. Aproximativ 50 de milioane de lire sterline au fost cheltuite pe cercetare pentru a înțelege efectele pe termen lung ale virusului și pentru “a se asigura că ajutorul și tratamentele potrivite sunt disponibile pe scară largă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version