in

Britanicii încep din nou să golească magazinele, de teama unei noi carantine generale

Britanicii au început să golească din nou rafturile magazinelor de teama că Guvernul de la Londra ar putea impune carantina la nivel național pentru a doua oară, potrivit Metro, citat de Știrile ProTV.

Imaginile de la începutul pandemiei, cu oameni care împingeau cărucioare pline cu hârtie igienică și alimente, devin din nou de actualitate în Marea Britanie.

Numărul cazurilor de coronavirus este în creștere în Regat, ceea ce obligă autoritățile să impună noi măsuri. De teama că nu vor mai putea ieși din case, sau că nu se vor mai găsi produse la magazine, oamenii au început să își facă provizii.

Majoritatea lanțurilor mari de supermarket și-au avertizat clienții că timpii de livrare au crescut iar solturile orare de livrare se rezervă tot mai repede. În unele cazuri, comenzile care în mod normal trebuiau să ajungă în câteva ore, sosesc abia după câteva zile.

Ba chiar unele supermarketuri cer acuma taxe și de 5-6 lire dacă vrei ca produsele să îți fie livrate mai rapid, într-un interval orar ales.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat recent că Marea Britanie se confruntă cu un al doilea val de Covid-19, iar oamenii de știință au avertizat că numărul deceselor ar putea urca din nou la câteva sute, în următoarele săptămâni.

Noile măsuri ar putea fi impuse pe o perioadă de șase luni, timp în care va fi impusă instituită carantina în etape de câte două săptămâni – urmate de o relaxare a măsurilor – pentru a opri răspândirea Covid-19.

Printre aceste măsuri, guvernul britanic introduce obligaţia legală de autoizolare, cu începere de la 28 septembrie, pentru persoanele testate pozitiv sau cărora National Health Service (NHS) le cere acest lucru.

Britanicii care nu vor respecta măsurile de autoizolare în cazul contaminării cu noul coronavirus vor fi pedepsiţi cu o amendă de până la 10.000 de lire sterline (11.000 de euro), a anunţat sâmbătă guvernul în cursul unei prezentări a noilor reguli vizând reducerea numărului de cazuri pozitive.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Yorkshire. Un român a constrâns o adolescentă cu dizabilități să întrețină relații sexuale cu patru bărbați

Boris Johnson, întâlnire de urgență cu privire la situația pandemiei. „Vor fi peste 200 de morți pe zi”. Se așteaptă un nou „LOCKDOWN”

Boris Johnson, întâlnire de urgență cu privire la situația pandemiei. „Vor fi peste 200 de morți pe zi”. Se așteaptă un nou „LOCKDOWN”