Menu
in

Deținerea unui câine din aceste rase este ilegală în Marea Britanie: lista completă

Știri Marea BritanieCâini interziși în Marea Britanie – Aproximativ 10 milioane de oameni din Regatul Unit dețin un câine, dar este ilegal să dețină anumite rase, inclusiv pitbull terrier.
În plus, este împotriva legii să vândă, să ofere, să abandoneze sau să crească pitbull terrier, tosa japonez, dogo Argentino și fila Brasilerio în țară.

Pitbullii fac parte din rasele de câini pe care nu le puteți deține în Marea Britanie

Câini interziși în Marea Britanie

Potrivit RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals), nu există dovezi concrete că o rasă este mai agresivă decât alta. Dar în 1991, a intrat în vigoare Legea privind câinii periculoși, care a interzis patru rase de câini.

Aceștia sunt pitbull terrier, tosa japoneză, dogo Argentino și fila Brasilerio, relatează Liverpool Echo.

Pe site-ul web al guvernului se afirmă dacă un câine este un tip interzis depinde de cum arată, mai degrabă decât de rasa sau numele său. De exemplu, dacă un câine se potrivește cu multe dintre caracteristicile unui pitbull terrier, acesta poate fi un tip interzis.

Încă un micuț mutilat de câini în Anglia. Băiatul de doi ani se zbate între viață și moarte

Secțiunea 3 din Dangerous Dogs Act (1991) face, de asemenea, o infracțiune penală faptul de a permite oricărui câine (adică de orice rasă sau tip) să scape în mod periculos de sub control într-un loc public sau într-un loc unde nu este permis.

Cu toate acestea, există o scutire puțin cunoscută. Un câine care arată ca o rasă interzisă are voie să trăiască, dacă trece printr-o evaluare a comportamentului judiciar și dovedește că poate trăi fericit și pașnic în comunitate.

Femeie ucisă de câini

O femeie a murit săptămâna trecută după ce a fost atacată de mai mulți câini. Ann Dunn (foto) a fost mușcată până la moarte de buldogii americani la o proprietate din zona Vauxhall din Liverpool.

Serviciile de urgență au fost chemate la adresă în jurul orei 16.25 pe 3 octombrie, unde au încercat să salveze viața femeii de 65 de ani.

Paramedicii s-au luptat pentru a o menține pe Ann în viață, dar rănile ei au fost atât de grave încât a fost declarată moartă la fața locului. Ofițerii au intervenit și au izolat locul, de la Vauxhall Road până la Alderney Road, pe măsură ce a fost declanșată o anchetă asupra incidentului.

Un bărbat de 31 de ani a fost arestat sub acuzația că deține un câine periculos scăpat de sub control și se află în prezent în arest. Cinci buldogi americani, care se aflau în interiorul proprietății, au fost predați în urma incidentului și au fost eutanasiați.

Franța, interzis în autobuz: „Românii să meargă pe jos! Români murdari, sunteţi precum câinii!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version