in

Cameron: „Marea Britanie NU primește mai mulți refugiați!”Premierul britanic David Cameron a respins solicitările ca Marea Britanie să accepte mai mulți refugiați din nordul Africii și Orientul Mijlociu.

”Am preluat un număr de solicitanți de azil adevărați din taberele de refugiați sirieni. Dar credem că cel mai important lucru este să încercăm să aducem pace și stabilitate în acea parte a lumii. Nu cred că răspunsul este doar simpla preluarea a cât mai multor refugiați”, a declarat premierul miercuri, 2 septembrie, pentru ITV.

Răspunsul lui Cameron vine după ce ministrul de Interne laburist din umbră, Yvette Cooper, a cerut ca Regatul Unit să preia 10.000 de refugiați din Siria sau din alte zone de conflict.

”Sute de mii de refugiați fug de noul totalitarism și Europa trebuie să ajute — exact așa cum am făcut în timpul generațiilor trecute. Marea Britanie trebuie să își asume partea sa de responsabilitate”, a spus Cooper, într-un discurs rostit marți, 1 septembrie, la Centrul pentru Reformă European din Londra.

Potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), citat de Agerpres, în fiecare zi intră pe teritoriul Serbiei circa 3.000 de noi refugiați, majoritatea proveniți din Siria, Irak sau Afganistan.

ONU estimează că acest flux se va menține la un nivel comparabil și în perioada următoare, fiind posibil chiar să se amplifice. Dacă în luna mai intrau zilnic în Serbia circa 200 de imigranți ilegali, în luna iunie s-a ajuns la 1.000, cu o lună în urmă la 2.000 pe zi, pentru ca în prezent media să fie de circa 3.000.

UNHCR ajută refugiații oferind autorităților sârbe alimente, apă, medicamente și materiale sanitare și de igienă, precum și calculatoare, mobilă și alte echipamente pentru amenajarea centrelor de primire a imigranților.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un film românesc, la cel mai important festival de film din Londra

Există o legătură între alcoolism și culoarea ochilor. Care sunt culorile cu înclinații „bahice”?