in ,

Canicula din Spania „atacă” Regatul Unit. Se anunță temperaturi record începând din această seară

Marea Britanie va fi „lovită” de temperaturi de 33 de grade Celsius, la acest sfârșit de săptămână, un val de aer cald venind dinspre Peninsula Iberică.

Potrivit Daily Express, chiar dacă vacanțele în Spania sunt inaccesibile celor mai mulți britanici în acest an, căldură din Peninsula Iberică va invada Regatul Unit.

Astfel, un val de căldură extremă vine în Marea Britanie din Spania, în doar câteva zile, iar vineri, 31 iulie, va atinge apogeul.

În această seară, în Londra vor fi 28 de grade, iar la noapte termometrele nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

Gata cu vremea urâtă! Săptămâna viitoare sunt prognozate 32 de grade Celsius în Marea Britanie

Până vineri, temperaturile vor urca și vor depăși în unele zone 30C, spun meteorologii. În Londra și în împrejurimi se așteaptă chiar și 33 C.


De asemenea, Manchester va avea de suportat tot 30C, în timp ce în Scoția vor fi în jur de 25C, iar în Cardiff, Țara Galilor, 28C.

Totodată, meteorologii avertizează că nivelul UV va fi foarte ridicat în majoritatea zonelor din Marea Britanie, vineri.

Însă valul de căldură nu va persista asupra Regatului Unit deoarece sâmbătă, un front rece se va deplasa peste teritoriu, iar temperaturile se vor reîntoarce la cele normale pentru această perioadă a anului.

Astfel că, săptămâna viitoare, Marea Britanie va avea din nou temperaturi în jurul valorii de 20C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Cercetătorii britanici: Riscul de infectare cu Covid-19 crește în funcție de înălțime

Anglia, cel mai mare număr de morți peste nivelul așteptat din Europa. Birmingham, cea mai mare mortalitate din Marea Britanie