in

Imaginea DEZASTRULUI din Marea Britanie: Cantități imense de fructe și legume putrezesc pe câmp

fructe și legume

Cantități mari de fructe și legume putrezesc pe câmp în Marea Britanie, din cauza lipsei de culegători și de șoferi.

Guvernului britanic i se solicită, astfel, să permită intrarea în țară a unui număr de zece ori mai mare de muncitori străini, transmite Daily Mail.

Guy Moreton, CEO al MorePeople, companie specializată în angajarea de manageri și supravegherea serviciilor alimentare, a declarat că s-a ajuns aici din cauza restricțiilor guvernului privind accesul lucrătorilor străini în fermele britanice.

„Avem nevoie   de cinci până la zece ori mai mulți oameni decât permite guvernul să vină în acest moment”, a declarat Moreton.

„Toți clienții mei, și am sute de clienți, suferă din cauza lipsei muncitorilor, unii dintre ei ar avea nevoie de sute de oameni pe zi. Este o rușine absolută că sunt constrânși să lase hrana sănătoasă să se piardă pe câmp, pentru că nu au cu cine să o culeagă. Dacă totuși reușesc să recolteze, adesea nu pot transporta producția la depozit din cauza penuriei cronice de șoferi.”

Supermarketurile din Marea Britanie rămân fără alimente. Penurie de lapte și legume, dar Boris Johnson este optimist

În lanțul de aprovizionare cu alimente din Regatul Unit există în prezent aproximativ jumătate de milion de locuri de muncă vacante, ceea ce reprezintă 12,5% din forța de muncă totală necesară.

Sectorul transporturilor de marfă este grav afectat de criză, Guvernul angajându-se să recruteze mii de șoferi de camioane pentru perioada Crăciunului.

Lipsa șoferilor a întârziat anterior livrările de combustibil, ceea ce a dus la o adevărată panică a cumpărăturilor și o criză de combustibil de câteva săptămâni.

Liderii industriei au insistat că o combinație între Brexit și controalele stricte asupra imigrației, plus pandemie, în care mulți lucrători străini au ales să plece acasă, a declanșat criza.

La începutul acestei săptămâni, s-a anunțat că fermierii britanici de bovine sunt forțați să exporte carcase în UE pentru procesare, din cauza lipsei de măcelari.


…Imaginea DEZASTRULUI din Marea Britanie: Cantități imense de fructe și legume putrezesc pe câmp…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 14 In medie: 4.1]

Aeroportul Internațional Henri Coandă: Călătorii cu certificate de vaccinare britanice, refuzați la frontieră. „Doar certificatele UE sunt valabile”

Aeroportul Internațional Henri Coandă: Călătorii cu certificate de vaccinare britanice, refuzați la frontieră. „Doar certificatele UE sunt valabile”

Brexit

Britanicii ar vrea din nou în UE: “Magazinele goale alimentează deziluzia față de Brexit”