in

Care Brexit? Economia Marii Britanii A CRESCUT în trimestrul trei din 2019


A doua cea mai mare economie a Uniunii Europene nu doar evita recesiunea, dar creste timid: PIB-ul britanic a crescut in al treilea trimestru din 2019 cu 0,3%.

După ce analiștii au prevzut o recesiune tehnică pentru Marea Britanie, datele oficiale publicate luni au aratat ca produsul intern brut (PIB) a urcat cu 0,3% in trimestrul al treilea din acest an, o revenire neasteptata dupa o contractie de 0,2% in trimestrul precedent, informeaza BBC.

Un statistician de la ONS – Oficiul britanic de Statistică a precizat, citat de BBC: “PIB-ul a crescut usor in cel de-al treilea trimestru, in mare parte gratie unei luni iulie puternica. Serviciile au condus expansiunea, iar constructiile au evoluat bine de asemenea. (…) Deficitul comercial s-a redus, in principal datorita cresterii exporturilor atat de bunuri cat si de servicii”.

Samuel Tombs, economist la Pantheon Macroeconomics, precizeaza ca existau asteptari privind o imbunatatire a PIB in trimestrul trei pe fondul pregatirilor de Brexit, care a fost amanat pentru luna ianuarie.

Săptămâna trecută, Banca Angliei şi-a îmbunătăţit estimările privind creşterea economiei britanice în acest an la 1,4%, de la 1,3%, pe fondul aşteptărilor privind o redresare accentuată în trimestrul trei din 2019.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
O britanică și-a ucis doi copii adolescenți: «Eu v-am făcut, eu vă omor». A încercat să-i otrăvească, apoi i-a strangulat

Adolescent român dispărut în Northampton. Familia nu mai știe nimic despre el de aproape o săptămână